- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (29.07.2014, 15:11)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Banca portugheză Millennium a provizionat 34 milioane euro pentru vânzarea subsidiarei din România
Banca portugheză Millennium bcp a constituit un provizion de 34 de milioane de euro pentru vânzarea subsidiarei din România, ale cărei pierderi au fost reduse de peste trei ori în primul semestru faţă de aceeaşi perioadă anul trecut, la 1 milion de euro.
Urmărește
202 afișări
Banca portugheză Millennium a provizionat 34 milioane euro pentru vânzarea subsidiarei din România (Imagine: Oana Matei / Mediafax Foto)
Vânzarea subsidiarei din România a fost negociată în ultima etapă cu Raiffeisen Bank (Austria) şi OTP Bank (Ungaria), instituţia de credit austriacă renunţând de curând la discuţii. Potrivit unor surse bancare, portughezii au ajuns la un acord de principiu cu banca de stat din Ungaria, dar tranzacţia ar putea fi condiţionată de obţinerea unor derogări de la BNR.
În primele şase luni din 2013, operaţiunile din România au cauzat o pierdere de 3,4 milioane de euro, în timp ce în primul trimestru din acest an rezultatul negativ a fost de 900.000 de euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Reducerea substanţială a pierderii, care a ajuns la numai 100.000 de euro în trimestrul al doilea, este datorată scăderii costurilor operaţionale şi a provizioanelor pentru credite neperformante, precum şi majorării veniturilor din comisioane, se arată într-un raport al grupului portughez.
Veniturile din operaţiuni bancare au scăzut cu 9% în prima jumătate a anului, de la 13,6 milioane de euro anul trecut la 12,4 milioane de euro, ca urmare a evoluţiei mai slabe a încasărilor din operaţiuni de trading.
Costurile operaţionale au fost reduse în perioada analizată cu 17%, de la 14,9 milioane de euro la 12,4 milioane de euro.
Soldul brut al creditelor a scăzut cu 7,7%, de la 489 de milioane de euro în iunie anul trecut la 452 milioane de euro în iunie anul acesta. La sfârşitul anului trecut, Millennium avea în România un sold brut al creditelor de 488 milioane de euro.
Depozitele au consemnat un declin anual mai lent, de 3,9%, de la 357 milioane de euro la 343 milioane de euro. Depozitele atrase de la clienţi se situau în luna decembrie la 365 milioane de euro.
Totodată, banca portugheză menţionează că şi-a redus portofoliul de titluri de stat româneşti cu 40% faţă de finele anului trecut, de la 98 milioane de euro la 59 milioane de euro.
Numărul de sucursale a scăzut la 56, de la 65 în iunie anul trecut, nivel la care s-a aflat şi în luna decembrie. Numărul angajaţilor este, de asemenea, în scădere, de la 562 în decembrie la 528 în iunie 2014.
În 2013, Millennium bcp a consemnat în România o pierdere de 5,9 milioane de euro, de patru ori mai mică faţă de rezultatul negativ de 24,1 milioane de euro înregistrat în 2012.
La nivel de grup, Millennium bcp a raportat pentru primul semestru al acestui an o pierdere de 62 milioane de euro, semnificativ mai mică faţă de rezultatul negativ de 488 milioane de euro din prima jumătate a anului trecut, influenţat puternic de divizia din Grecia, care a fost vândută între timp.
Vânzarea subsidiarei din România a fost convenită de Millennium bcp în vara anului trecut cu reprezentanţii Comisiei Europene, în cadrul unui program de restructurare şi recapitalizare. Termenul limită pentru vânzare este de iunie 2015.
Millennium bcp a primit, în 2012, pentru recapitalizare 3 miliarde de euro sub formă de obligaţiuni convertibile, din împrumutul de 78 miliarde euro atras de Portugalia de la Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional. În schimb, BCP s-a angajat să implementeze un program de restructurare care include şi vânzări de active.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe