Banca Românească scade dobânzile la creditele de consum şi la depozitele la termen

Banca Românească reduce dobânzile de bază percepute pentru toate creditele de consum cu şi fără garanţii imobiliare, cu 0,5 - 2 puncte procentuale, în funcţie de moneda împrumutului, dar şi ratele la depozitele la termen în lei, dolari şi lire sterline.

Urmărește
19 afișări
Imaginea articolului Banca Românească scade dobânzile la creditele de consum şi la depozitele la termen

Banca Românească scade dobânzile la creditele de consum şi la depozitele la termen

"Noile rate de dobândă pentru credite intră în vigoare la 25 februarie şi se aplică atât creditelor aflate în sold, cât şi creditelor noi", se arată într-un comunicat al băncii.

Dobânda de bază pentru creditele de consum în lei scade de la 11,38% la 9,38%, în timp ce pentru împrumuturile în euro rata coboară la 3,134%, de la 3,642%. În ceea ce priveşte creditele în franci elveţieni, dobânda de bază scade de la 3,5385% la 2,91%.

"Noul nivel al dobânzii de bază valabilă pentru creditele în lei are efecte directe şi asupra ratei variabile percepută de bancă pentru facilitatea de descoperit de cont autorizat acordată clienţilor. În aceste condiţii, dobânda variabilă scade cu două puncte procentuale, până la 17,71%", potrivit comunicatului.

În conformitate cu această strategie, Banca Românească a modificat, începând de joi, şi dobânzile oferite pentru depozitele la termen în lei, dolari şi lire sterline.

Astfel, pentru depozitele în lei la termen, dobânda variază între 6,50% şi 10%, în funcţie de scadenţă, scăderile fiind cuprinse între 0,25 şi un punct procentual. Pentru depozitele în lei cu plata lunară, dobânda scade cu 0,25%.

În cazul depozitelor constituite în dolari cu plata la scadenţă, dobânda a fost diminuată cu 0,1 şi respectiv 0,15 puncte, în funcţie de maturitate, ajungând să varieze între 2% şi 2,80%. Dobânda pentru depozitele în lire sterline scade cu 0,1 - 0,4 puncte.

Banca Românească, prezentă pe piaţa românească de 17 ani, are o reţea naţională formată din 151 de sucursale. În octombrie 2003, grupul elen National Bank of Greece a cumpărat pachetul majoritar de la Banca Românească, deţinând în prezent 89,07% din capitalul social. Un alt acţionar important al băncii este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare care deţine 10,21% din capitalul social.

Printre companiile aflate sub controlul National Bank of Greece în România se mai numără ETEBA România, Garanta Asigurări şi NBG Leasing.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici