- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Banca Românească va reduce dobânzile la depozite
Banca Românească va reduce, marţi, dobânzile aferente depozitelor la termen cu 0,75 puncte procentuale pentru cele constituite în lei, la maxim 11,25%, şi cu 0,25 puncte pentru economiile în euro, la 4,75%, cu dobânda plătită la scadenţă în ambele cazuri, reiese din datele instituţiei de credit.
Banca Românească va reduce dobânzile la depozite
Dobânzile acordate la depozitele constituite în dolari cu plata la scadenţă se vor diminua cu 0,25 puncte procentuale, noile valori situându-se între 2,25% şi 3% pe an, în timp ce bonificaţiile pentru depozitele în lire sterline se vor reduce cu 0,5 puncte, la cel mult 3%.
În cazul economiilor în franci elveţieni, banca micşorează dobânzile cu 0,25 puncte procentuale, până la 1,5%, în funcţie de scadenţa depozitului.
Dobânzile pentru depozitele la termen, cu plata lunară a bonificaţiei, se vor diminua cu 0,75 puncte procentuale pentru lei, la cel mult 9,75%, şi cu 0,25 puncte pentru euro, la 3,75% pe an.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Un comandant ucrainean, acuzat că a dezvăluit secrete militare ruşilor
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
Pentru contul flexibil în lei, euro şi dolari, instituţia de credit nu va modifica nivelul dobânzilor, se arată într-un comunicat al Băncii Româneşti.
Noile niveluri ale dobânzii sunt valabile atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice, fiind diferită doar suma minimă depusă la constituirea depozitului. Astfel, pentru cele cu plata la scadenţă, persoanele fizice trebuie să depună minim 500 de lei sau 150 de euro, iar companiile - minim 1.000 de lei sau 500 de euro.
Depozitul cu plata lunară a dobânzii este destinat doar persoanelor fizice, suma minimă necesară fiind de 1.500 de lei sau 500 de euro.
Banca Românească are un capital social de circa 200 milioane de euro şi deţine 150 de sucursale. Acţionarul majoritar al băncii este National Bank of Greece, cu 89,07% din acţiuni, iar Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) deţine 10,21% din titluri.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO