- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băncile americane vor pierde 200.000 de angajaţi, 10% din forţa de muncă, în următorul deceniu
- Locurile de muncă cele mai expuse riscului sunt cele din sucursale şi din call centres.
- Anul trecut băncile au angajat personal pentru a satisface cererea bruscă de credite ipotecare şi împrumuturi pentru întreprinderi mici, susţinute de guvern.
Băncile americane vor pierde 200.000 de angajaţi, 10% din forţa de muncă, în următorul deceniu
Băncile americane vor pierde 200.000 de locuri de muncă, sau 10% din angajaţi, în următorul deceniu, în încercarea de a creşte profitabilitatea şi a face faţă schimbării comportamentului clienţilor, potrivit unui analist bancar citat de Financial Times.
"Aceasta va fi cea mai mare reducere a efectivelor băncilor americane din istorie", a declarat analistului Wells Fargo Mike Mayo, pentru Financial Times. Dacă previziunile sale se vor îndeplini, anul acesta ar marca punctul de inflexiune pentru sectorul bancar american, unde numărul locurilor de muncă a rămas aproximativ stabil la 2 milioane în ultimul deceniu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
Locurile de muncă cele mai expuse riscului sunt cele din sucursale şi din call centres, pe măsură ce băncile îşi reduc reţelele pentru a se adapta noilor realităţi ale activităţilor bancare post-pandemice, arată Mayo. Acest lucru este în concordanţă cu statisticile Departamentului Muncii, care estimează o scădere de 15% a locurilor de muncă în industria bancară în următorul deceniu.
„Băncile trebuie să devină mai productive pentru a rămâne relevante. Şi asta înseamnă mai multe computere şi mai puţini oameni ”, a spus Mayo.
Studiul vine pe fondul datelor dezamăgitoare privind evoluţia locurilor de muncă, care au arătat că economia SUA a adăugat luna trecută doar 266.000 de noi locuri de muncă, mult sub estimările de 1 milion. Unele elemente, cum ar fi automatizarea accelerată care a avut loc în timpul pandemiei, ar putea avea influenţe mai puternice decât cele anticipate asupra rederesării pieţei forţei de muncă, au declarat oficialii economici în urma raportului.
Anul trecut băncile au angajat personal pentru a satisface cererea bruscă de credite ipotecare şi împrumuturi pentru întreprinderi mici, susţinute de guvern. Dar această tendinţă se va inversa pe termen scurt, pe măsură ce creditorii se concentrează pe eficienţă pentru a concura cu companiile din tehnologie care şi-au crescut cota de afaceri în timpul crizei de sănătate.
Concurenţa crescută din partea companiilor nereglementate, cum ar fi PayPal şi Amazon, care intră în servicii financiare, a fost una dintre principalele preocupări pe care directorul executiv al JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a subliniat-o în scrisoarea anuală adresată acţionarilor, luna trecută.
Mayo estimează că băncile reprezintă în prezent doar o treime din piaţa globală de finanţare. „Digitalizarea s-a accelerat şi acest lucru a sporit puterea unor fintech-uri şi a altor furnizori de tehnologie”, a spus Mayo.
„Dacă aş da un sfat copiilor mei, aş spune că probabil nu doriţi să intraţi în industria financiară”, a spus Mayo. „Este, probabil, o industrie în scădere.”
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO