- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băncile americane vor să evite despăgubiri de 17 mld. dolari pentru confiscări ilegale de case
Băncile din Statele Unite negociază cu procuratura un acord de susţinere a proprietarilor de locuinţe care au dificultăţi în achitarea împrumuturilor ipotecare, pentru a evita plata unor despăgubiri de până la 17 miliarde dolari în urma acuzaţiilor referitoare la confiscări ilegale de case.
Potrivit propunerilor, Bank of America, Wells Fargo, JP Morgan Chase, Citigroup şi Ally Financial vor plăti penalităţi şi se vor angaja să acorde datornicilor facilităţi de ordinul miliardelor de dolari, a spus o sursă apropiată situaţiei, citată de Bloomberg.
Companiile îşi vor îndeplini angajamentele în timp, sub mai multe forme, precum reducerea principalului, a comisioanelor, sau prin plata cheltuielilor pentru mutarea beneficiarilor, au arătat mai multe persoane apropiate situaţiei.
Negocierile s-au intensificat, fiind realizate progrese şi în privinţa modificării la nivel naţional a procedurilor aplicate în cazul creditelor ipotecare.
Autorităţi statale şi federale s-au întâlnit cu cei mai mari furnizori de împrumuturi din Statele Unite, pentru a rezolva o investigaţie la nivel naţional referitoare la nerespectarea legislaţiei în cazul confiscărilor de locuinţe pentru neplata creditelor.
Săptămâna trecută, procuratura generală a informat băncile că se vor confrunta cu cereri de despăgubiri estimate la 17 miliarde de dolari, dacă concluziile investigaţiilor vor duce la declanşarea unor procese civile, a spus o sursă apropiată situaţiei.
Băncile au propus anterior să plătească cinci miliarde de dolari.
Potrivit propunerii, băncile vor plăti penalităţi statelor federale, care vor decide cum să folosească fondurile.
Băncile sunt reticente să încheie acorduri cu statele, fără un acord general cu agenţiile federale, a spus o persoană apropiată situaţiei.
La nivel federal, Departamentul de Justiţie şi Departamentul pentru locuinţe şi dezvoltare urbană (HUD) au dat în judecată Deutsche Bank, pentru plata unor penalităţi de un miliard de euro, pentru că ar fi minţit repetat în vederea obţinerii de asigurări pentru credite riscante.
Un reprezentant al HUD a declarat că SUA ar putea deschide procese similare împotriva altor bănci mari de pe Wall Street.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
-
Thailanda se alătură BRICS ca stat partener
-
Cum a evoluat rata de neperformanţă în 2024? Presiunea creditelor neperformante a continuat să rămână scăzută, rata NPL oscilând în jurul nivelului de 2,5%
-
Israelul loveşte aeroportul Sana'a, porturile şi centralele electrice din Yemen
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO