- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (09.12.2016, 16:50)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băncile britanice vor să se supună legislaţiei UE pentru cinci ani într-o înţelegere post-Brexit
Mari bănci din Marea Britanie vor ca guvernul ţării să permită industriei să se supună reglementărilor europene pentru încă cinci ani după Brexit, o iniţiativă care i-ar putea înfuria pe euroscepticii care vor să iasă din sistemul legal al blocului european cât mai curând posibil, potrivit Reuters.
Urmărește
420 afișări
Băncile britanice vor să se supună legislaţiei UE pentru cinci ani într-o înţelegere post-Brexit (Imagine: Mediafax Foto)
Jucători internaţionali din domeniul bancar pun presiune pe guvernul Marii Britanii pentru a permite Curţii Europene de Justiţie să decidă asupra afacerilor pe care le deţin, potrivit unui document analizat de agenţia de presă Reuters.
Documentul a fost redactat de trei dintre cele mai mari firme de avocatură din Marea Britanie, Linklaters, Freshfields şi Clifford Chance, în beneficiul băncilor care au făcut lobby pe lângă guvern pentru o ieşire din UE organizată pe etape. Cele trei firme au refuzat să comenteze.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Liderul suprem al Iranului spune că inamicii vor primi un „răspuns zdrobitor”
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
Documentul are sprijinul celor mai importante bănci, a fost prezentat în faţa Ministerului de Finanţe şi este cea mai detaliată cerere de până acum a industriei financiare din Marea Britanie pentru o perioadă de traziţie care ar acorda mai mult timp pentru adaptarea la Brexit, susţin bancherii citaţi de Reuters.
Ministerul de Finanţe a refuzat să comenteze.
În timp ce o parte dintre oficialii din Ministerul de Finanţe nu susţin iniţiativa, ministrul pentru Brexit, David Davis, şi prim-ministra Theresa May sunt singurii care şi-au asumat, în mod public, că sprijină orice înţelegere. Mai mult, Ministerul de Finanţe a transmis, printr-o declaraţie, că ministrul de finanţe Philip Hammond este atent la opiniile sectorului.
Documentul susţine că înţelegerea de tranziţie ar trebui să dureze cel puţin trei-cinci ani. Acesta avertizează asupra unui potenţial şoc pe care îl poate suferi atât economia Marii Britanii, cât şi cea europeană, din cauza pierderii unor servicii financiare, dacă băncile nu asigură o etapă de tranziţie pe lângă perioada de retragere de doi ani care va începe când guvernul va invoca articolul 50 din Tratatul de la Lisabona.
Dacă nu se ajunge la nici un acord de tranziţie, există riscul ca o serie de bănci să nu poată să mişte părţi din operaţiuni în afara Marii Britanii sau să înfiinţele noi filiale britanice, potrivit documentului, ceea ce implică riscul ca băncile să fie nevoite să întrerupă brusc activităţile de afaceri din Uniunea Europeană.
În mod normal, băncile ar avea nevoie de trei ani pentru a-şi reloca operaţiunile, potrivit unui document, dar - din cauza numărului mare de firme care caută să facă acest lucru simultan - reglementatorii ar putea să se confrunte cu multe cereri, care ar încetini procesul.
Suporterii Brexit se opun oricăror aranjamente de traziţie, temându-se că ar deveni permanente, în contextul în care finalizarea unor termene poate dura ani.
Firmele de servicii financiare se confruntă cu cele mai mari provocări, din cauza faptului că multe zone din afacerile lor sunt guvernate de reguli care le permit să opereze în Europa.
Sectorul financiar reprezintă aproape 10% din economia Marii Britanii.
Citeşte şi: Românii din străinătate, cei mai mari investitori în ţară din afara graniţelor şi în 2015
Citește pe alephnews.ro: Prințul Andrew se confruntă cu dificultăți financiare după ce Regele Charles i-a anulat alocația regală
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Uraganele reprezintă o amenințare gravă pentru sănătatea publică. Care sunt bolile mortale nou apărute
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:15
Tomac: Votul va decide dacă R. Moldova face un salt uriaş înainte sau un pas la fel de mare înapoi
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian