- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băncile centrale au alimentat vineri pieţele financiare cu lichidităţi de peste 100 miliarde dolari
Băncile centrale din întreaga lume au recurs, vineri, din nou, la introducerea de lichidităţi totale de peste 100 miliarde dolari pe pieţele financiare cu scopul de a susţine măsurile de urgenţă anunţate de guvernul SUA pentru a calma temerile privind siguranţa sectorului.
Sediul Băncii Centrale Europene din Frankfurt
Japonia, India, Australia şi Indonezia au injectat în piaţă peste 42 miliarde dolari, lichidităţile fiind la un nivel scăzut, în pofida deschiderii, de către Rezerva Federală a SUA (Fed), a unor linii de swap pentru bănci cu o valoare totală de 180 miliarde dolari.
Banca Centrală Europeană, Banca Naţională a Elveţiei şi Banca Angliei au furnizat, vineri, 70 miliarde dolari instituţiilor financiare, faţă de 64 miliarde dolari joi, prima zi a acţiunii concertate a Fed cu marile bănci centrale din lume.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Avem misiunea să apărăm Democrația în România. Pentru că am trăit în Comunism. Dictatură. Ceaușescu!
-
Donald Trump şi Olaf Scholz au vorbit la telefon. Au convenit că războiul din Ucraina durează „de prea mult timp”
-
Oficial american: Pakistanul dezvoltă rachete care ar putea lovi SUA
-
Preşedinţii Rusiei şi Uzbekistanului au vorbit despre asasinarea generalului rus de către un uzbec
Pieţele de credit interbancar, folosite de bănci pentru a regla fluxul de lichidităţi pe termen scurt, sunt esenţiale funcţionării la parametri optimi a sitemului financiar şi a economiei.
Dobânzile pentru împrumuturi interbancare în euro se situau aproape de nivelul de 4,25%, practicat de BCE, în timp ce, la Londra, costul creditării între bănci, în dolari, a scăzut la 3,25%, comparativ cu maximul de 6% înregistrat marţi, însă peste dobânda de referinţă a Fed, de 2%.
Potrivit analiştilor, planul Trezoreriei SUA de înfiinţare a unui fond care să preia datoriile din domeniul financiar este cheia rezolvării crizei.
"În prezent încrederea este cel mai important factor şi va fi păstrată dacă planurile de salvare sunt implementate de amble părţi ale Atlnticului", a declarat Andrew Turnbull, manager pentru vânzări la compania de tranzacţii pe piaţa de capital ODL Securities.
În plus, Marea Britanie a interzis, joi, vânzările speculative ale acţiunilor companiilor din sectorul financiar, iar Comisia pentru Valori Mobiliare şi Tranzacţii a SUA a aplicat o măsură similară începând de vineri.
Banca Japoniei a pompat în piaţă trei trilioane de yeni (28,72 miliarde dolari), ca urmare a unei valori a dobânzii interbancare de peste 0,5%, nivelul practicat de banca centrală.
India a introdus lichidităţi de 591 miliarde rupii (12,75 miliarde dolari) în sectorul fianciar, banca centrală a Australiei 1,6 miliarde dolari, iar guvernul chinez a recurs la cumpărarea de acţiuni la cele mai mari trei bănci cu capital majoritar de stat.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO