- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (18.03.2016, 10:48)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băncile centrale nu reuşesc să câştige teren în lupta împotriva aprecierii valutelor
Eforturile depuse de băncile centrale pentru a-şi deprecia monedele eşuează, ceea ce ridică noi îngrijorări legate de abilitatea autorităţilor de reglementare de a ţine sub control pieţele financiare, scrie Wall Street Journal.
Urmărește
708 afișări
Băncile centrale nu reuşesc să câştige teren în lupta împotriva aprecierii valutelor
Acesta a fost cazul Japoniei joi, când dolarul a scăzut cu 1,1% faţă de yen. În ciuda eforturilor Băncii Japoniei de a-şi deprecia moneda şi de a impulsiona economia cu dobânzi negative, yenul a crescut cu 8% de la începutul anului şi este la cel mai puternic nivel faţă de dolar din octombrie 2014.
Băncile centrale europene au probleme similare în încercarea de a ţine sub control aprecierea euro şi a altor valute.
Aceste dificultăţi amintesc de perioada lungă de dobânzi extrem de scăzute, ca răspuns la criza financiară din 2008, şi cum acestea au creat o distorsiune în piaţă care ar putea fi dificil de controlat de bancheri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Aceste discontinuităţi valutare produc multă volatilitate în pieţele financiare. Chiar dacă investitorii pot prezice ce măsuri vor lua băncile centrale, este greu să prezici cum vor reacţiona pieţele, mai ales în condiţiile în care s-ar putea observa o încetinire a tranzacţiilor cu active mai riscante, cum ar fi bunurile de larg consum sau pieţele emergente.
De asemenea aceste incertitudini generează şi estimări sumbre asupra perspectivelor de creştere economică pe termen lung. Mai multe bănci centrale încearcă o rată a dobânzii extrem de scăzută pentru a-şi deprecia valutele şi a-şi face exporturile mai competitive. Dar pentru că autorităţile de reglementare au aceeaşi abordare, cele două măsuri se anulează reciproc.
”Cresc îngrijorările că băncile centrale ajung la limitele măsurilor pe care le pot lua. De câte ori scoţi o unealtă din geantă, rişti să rămâi într-un final fără nimic de scos”, a spus Brian Daingerfield, un analist de la RBS Securities.
Citeşte şi: Darea în plată, cea mai disputată lege
Citeşte şi: Un jucător surpriză vine cu o alternativă care ar putea să scape lumea de creditele la bănci
Citeşte şi: Banca Europeană de Investiţii a semnat anul trecut finanţări de 228 milioane de euro în România
Citeşte şi: Mario Draghi: Banca Centrală Europeană şi-ar putea revizui în luna martie poziţia privind politica monetară
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe