- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băncile de pe Wall Street pregătesc concedieri, din cauza incertitudinilor din piaţă
Băncile de pe Wall Street vor să îşi reducă personalul şi costurile în această vară, din cauza condiţiilor dificile de afaceri şi a incertitudinilor legislative referitoare la sectorul financiar, relatează The New York Times.
Măsurile de reducere a numărului de angajaţi vor avea loc chiar dacă majoritatea acestor companii s-au refăcut după criza financiară şi raportează din nou profituri ridicate.
Aceste câştiguri nu sunt la fel de mari ca cele anterioare crizei, iar obţinerea lor ar putea deveni mai dificilă în lunile care urmează, potrivit estimărilor.
Temerile provocate de criza datoriilor din Europa şi forma noilor reglementări destinate sectorului financiar american, aflate în discuţie, vor determina băncile să acţioneze.
"Mediul de afaceri este tensionat în acest moment", a declarat Glenn Schorr, analist la banca japoneză de investiţii Nomura.
Chiar şi Goldman Sachs, cea mai profitabilă bancă de pe Wall Street, îşi reconsideră poziţiile. Conducerea executivă a ajuns la concluzia că este nevoie de reducerea cu 10%, respectiv cu un miliard de dolari, a cheltuielilor care nu au legătură cu compensaţiile financiare, în următoarele 12 luni, potrivit unei persoane apropiate situaţiei.
Banca nu a stabilit amploarea concedierilor, dar acestea vor avea loc în următoarele luni.
Deciziile referitoare la bonusuri vor fi luate peste mai multe luni, dar şi acestea vor fi reduse, dacă afacerile nu se vor relansa.
Conducerea Bank of America analizează cheltuielile, fiind probabil să aibă loc măsuri de restructurare a personalului la divizia de instrumente financiare, potrivit unei surse.
La Credit Suisse se analizează cine trebuie să plece de la divizia de investment banking, a declarat o persoană apropiată situaţiei.
Morgan Stanley urmează să concedieze în acest an cel puţin 300 de brokeri de la divizia de administrare a averilor, peste aşteptări, iar banca a anunţat un plan de a reduce a cheltuielilor, altele decât cele pentru compensaţii, cu un miliard de dolari, în următorii trei ani.
Spre deosebire de alte bănci, Morgan Stanley nu intenţionează să efectueze concedieri la divizia de investment banking.
Unele companii şi-au restrâns deja personalul. Barclays Capital a concediat 600 de angajaţi, respectiv peste 2% din forma totală de muncă, din cauza mediului de afaceri dificil.
Concedierile sunt o veste proastă pentru economia New York City, care depinde în mare măsură de industria financiară, şi vor avea loc într-o perioadă în care Statele Unite au încă probleme să îşi regăsescă ritmul de dezvoltare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:33
Iranul sprijină Libanul în negocierile de încetare a focului şi caută să pună capăt „problemelor”
-
astăzi, 18:12