Băncile de pe Wall Street revizuiesc în scădere prognozele privind creşterea economică a Chinei

  • Goldman Sachs şi-a revizuit în scădere prognoza privind produsul intern brut al Chinei pentru întregul an de la 6% la 5,4%.
  • Cea mai recentă revizuire de la Goldman Sachs urmează altor companii precum UBS, Bank of America şi JPMorgan, care au revizuit în scădere estimările privind creşterea economică a Chinei.
  • Economiştii de la Goldman Sachs au declarat că există o serie de probleme macroeconomice cu care se confruntă naţiunea.
Urmărește
360 afișări
Imaginea articolului Băncile de pe Wall Street revizuiesc în scădere prognozele privind creşterea economică a Chinei

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Goldman Sachs a devenit cea mai recentă bancă de pe Wall Street care şi-a revizuit în scădere prognoza de creştere economică pentru China, în condiţiile în care a doua mare economie a lumii îşi pierde din avânt după redeschiderea de la începutul anului, informează CNBC.

Banca de investiţii şi-a redus prognoza privind produsul intern brut pe întregul an 2023 de la 6% la 5,4%, observând că urmează noi turbulenţe pentru economie. Redresarea după măsurile stricte din timpul pandemiei continuă să dezamăgească prin date economice slabe, precum şi prin presiunea tot mai mare asupra sectorului său imobiliar.

În timp ce banca vede stimulente suplimentare în viitor, aceasta notează că măsurile nu vor fi suficiente pentru a depăşi problemele mai mari cu care se confruntă.

Economiştii Goldman Sachs au redus prognoza privind PIB-ul Chinei pentru anul 2023 "având în vedere provocările continue de pe piaţa imobiliară, pesimismul omniprezent în rândul consumatorilor şi al antreprenorilor privaţi".

Cea mai recentă revizuire de la Goldman Sachs urmează unor companii precum UBS, Bank of America şi JPMorgan, care şi-au revizuit în scădere estimările privind PIB-ul Chinei.

Economiştii de la Goldman Sachs au adăugat că există o serie de probleme macroeconomice cu care se confruntă naţiunea.

"În condiţiile în care impulsul redeschiderii se estompează rapid, provocările pe termen mediu, cum ar fi datele demografice, declinul imobiliar de mai mulţi ani, problemele implicite ale datoriilor guvernamentale locale şi tensiunile geopolitice ar putea începe să devină mai importante în perspectivele de creştere economică ale Chinei", au spus aceştia.

De asemenea, se vede o slăbiciune suplimentară a yuanului chinezesc în raport cu dolarul american din cauza diferenţelor dintre dobânzi, în condiţiile în care se aşteaptă ca Banca Populară Chineză să îşi relaxeze în continuare politica monetară, în timp ce Rezerva Federală face aluzie la noi majorări de rate.

UBS vede, de asemenea, o slăbiciune continuă în economia Chinei, concentrându-se în special pe al doilea trimestru al anului.

"Riscurile la adresa prognozei noastre sunt uşor înclinate în sensul scăderii, în principal din cauza incertitudinilor de pe piaţa imobiliară şi a traiectoriei viitoare a sprijinului politicii imobiliare, precum şi a cererii externe mai slabe", a a declarat într-o notă economistul-şef pentru China al UBS Investment Bank, Wang Tao.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici