- Home
- Economic
- LONDRA, (19.08.2018, 14:12)
- Alina Botezatu , Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băncile digitale, tot mai valoroase: Monzo devine „unicorn”, fiind evaluată la 1,5 miliarde dolari
Valoarea Monzo, bancă digitală britanică, este estimată să ajungă la 1,5 miliarde de dolari, ca urmare a atragerii unei finanţări de 150 milioane de dolari, care va fi anunţată până la finele acestui an, potrivit Financial Times.
Urmărește
525 afișări
Runda de finanţare include investitori importanţi precum Accel Partners, unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii globale destinate tehnologiei, cu sediul în Silicon Valley. Ca urmare a acestei investiţii, Monzo va ajunge la o valoare de aproape de patru ori mai mare decât cea de 356 de milioane de dolari din noiembrie 2017, când a făcut precedenta rundă de finanţare.
Este de aşteptat ca finanţarea să fie utilizată pentru a extinde gama de produse a Monzo, inclusiv planurile de a lansa împrumuturi pe termen scurt negarantate sau de a oferi conturi de economii cu dobânzi ridicate prin intermediul unei alte instituţii financiare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu nu a făcut un pas în spate, a ridicat probleme corecte privind candidatura sa
-
Lasconi afirmă că Ciolacu şi Iohannis se joacă cu democraţia din România: „Antonescu este o marionetă într-un joc pentru păstrarea puterii”
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
Banca digitală intenţionează să acorde credite, reprezentând 5-10% din depozitele atrase, depozite care aproape toate sunt asigurate în prezent la Banca Angliei.
Monzo este una dintre numeroasele bănci digitale europene care şi-a obţinut, recent, licenţa bancară, alături de Starling şi Atom din Marea Britanie, Klarna din Suedia şi N26 din Germania. A apărut în 2015, primul produs fiind un card pre-pay, iar, începând de anul trecut, permite deschiderea de conturi curente complete, după ce şi-a obţinut licenţa bancară, ceea ce înseamnă că depozitele de până la 85.000 de lire sterline sunt asigurate de sistemul de compensare a serviciilor financiare din Marea Britanie, dar nu percepe comisioane anuale.
Monzo atrage lunar 18.000 de clienţi, având deja aproximativ 870.000, în trei ani de la începerea activităţii, iar ţinta este de a ajunge la 4 milioane, în următorii ani, potrivit CEO-ului, Tom Blomfield. O cincime dintre clienţii săi îşi încasează salariile prin conturile Monzo, iar peste 45% depun, lunar, în conturi cel puţin 500 de lire sterline.
Ca rezultate financiare, Monzo a înregistrat o pierdere anul trecut de 33 de milioane de lire sterline la venituri de 1,8 milioane de lire sterline. Depozitele sale au fost, la sfârşitul lunii februarie, de 71,2 milioane de lire sterline, echivalentul a mai puţin de 150 de lire sterline pe cont.
Monzo nu este singurul „unicorn” dintre băncile digitale europene, ci va intra într-un club cu tot mai mulţi membri. Acţiunile Adyen, procesator de plăţi olandez, au ajuns la o valoare aproape dublă în prima zi de listare din iunie 2018, iar capitalizarea de 16 miliarde de dolari este mai mare decât a unora dintre giganţii bancari europeni. Capitalizarea Wirecard, procesator de plăţi din Germania, a depăşit 25 miliarde de dolari, fiind peste cea Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană.
În aprilie, Revolut, bancă digitală prezentă şi în România, a primit o finanţare de 250 de milioane de dolari, care i-a ridicat evaluarea la 1,7 miliarde de dolari, de cinci ori peste nivelul la care era anul trecut. De asemenea, anul trecut, TransferWise, companie britanică de schimb valutar transfrontalier, care este prezentă şi în România, a fost evaluată la 1,6 miliarde de dolari, când a atras de la investitori 280 milioane de dolari. Creditorul Funding Circle poate deveni "unicorn", dacă îi reuşeşte oferta publică iniţială planificată spre finele acestui an, care vizează o evaluare de 1,5 miliarde de lire sterline.
Citește pe alephnews.ro: Europei Centrale și de Est îi lipsește infrastructura de încărcare pentru EV-uri. Bogdan Alecu: „Soluția pentru cei cu mașini electrice este să stea acasă și să aibă panouri fotovoltaice”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe