- Home
- Economic
- LONDRA, (08.07.2014, 11:30)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băncile din UE ar putea vinde portofolii de credite de până la 100 miliarde de euro în acest an
Băncile din Uniunea Europeană (UE) ar putea vinde portofolii de credite "nedorite" de până la 100 de miliarde de euro în acest an, într-un proces de restructurare a operaţiunilor, derulat la presiunea autorităţilor de reglementare.
Urmărește
276 afișări
Băncile din UE ar putea vinde portofolii de credite de până la 100 miliarde de euro în acest an (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Instituţiile de credit au finalizat sau au în lucru la jumătatea anului tranzacţii cu astfel de active în valoare de 83 de miliarde de euro, faţă de 64 de miliarde de euro pentru întreg anul 2013, potrivit datelor firmei de consultanţă PwC, scrie Financial Times.
Totalul pentru acest an ar putea ajunge la nivelul record de 100 de miliarde de euro, în contextul interesului foarte ridicat din partea managerilor de fonduri de investiţii, a declarat Richard Thompson, partener la firma de consultanţă PwC.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
În pofida accelerării vânzărilor, acestea reprezintă doar o mică parte din activele non-core de 2.400 de miliarde de euro înregistrate în bilanţurile băncilor europene, potrivit PwC. Totuşi, valoarea tranzacţiilor este în creştere, în contextul interesului investitorilor pentru împrumuturi din zona euro şi al presiunilor exercitate de Banca Centrală Europeană asupra băncilor pentru restructurarea activelor.
UE se află doar la jumătatea unui ciclu de 7-10 ani de vânzare de active, a declarat Lee Galloway, manager de portofoliu la Pimco, care a atras în acest an de la investitori 5,5 miliarde de dolari pentru achiziţia de active bancare în SUA şi Europa.
Creşterea profiturilor băncilor le permite acestora să formeze provizioane mai consistente pentru credite neperformante şi să accepte pierderi mai mari când vând active. Această situaţie conduce la intrarea pe piaţă a unui număr mai mare de portofolii de împrumuturi, a spus el.
"Ritmul de vânzare de active era iniţial mai lent, dar lucrurile s-au accelerat în ultimele 12 luni. Diferenţa dintre preţurile cerute şi cele propuse s-a redus, în mare parte din cauza apetitului sporit al investitorilor, care îi face mai realişti în privinţa a cât sunt dispuşi să plătească. Apar mai multe oferte pentru activele care intră pe piaţă - sunt mulţi bani care ar trebui investiţi", a afirmat Galloway.
În timp ce cea mai mare parte a activelor vândute este formată din credite neperformante, PwC a afirmat că se observă şi o accelerare a vânzărilor de portofolii care nu au probleme. Împrumuturile "sănătoase" reprezintă circa un sfert din tranzacţiile încheiate sau în curs de derulare, faţă de 15-20% din vânzările totale de 64 de miliarde de euro înregistrate anul trecut.
Aproape jumătate din creditele "nedorite" de 2.400 de miliarde de euro din portofoliile băncilor sunt împrumuturi neperformante, Spania având cea mai mare pondere în rândul ţărilor, cu 200 de miliarde de euro, potrivit PwC.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Doi concurenți s-au logodit în secret, chiar în timpul filmărilor Asia Express 😲 Abia acum s-a aflat!
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe