- Home
- Economic
- LONDRA, (01.11.2011, 16:08)
- Anca Dumitrescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băncile europene fac concedieri din cauza impactului crizei datoriilor
Băncile europene, precum Credit Suisse, accelerează măsurile de reducere a numărului de locuri de muncă din cauza impactului crizei datoriilor din zona euro asupra veniturilor şi a deciziei liderilor UE de a le impune majorarea capitalului.
Urmărește
274 afișări
Băncile europene fac concedieri din cauza impactului crizei datoriilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Credit Suisse, a doua mare bancă din Elveţia, a informat marţi că va desfiinţa circa 1.500 de locuri de muncă, pe lângă alte 2.000 de concedieri anunţate în iulie, transmite Bloomberg.
Danske Bank, cea mai mare bancă daneză, va elimina 3.500 de posturi, iar tendinţa va continua.
Băncile europene ar putea fi forţate să facă noi concedieri, în condiţiile în care criza datoriilor suverane erodează profiturile, iar necesarul mai mare de capital impus de autorităţile de reglementare obligă instituţiile de credit să vândă active şi să îşi reducă balanţele contabile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Numărul de locuri de muncă desfiinţate în acest an de băncile europene occidentale, 86.273, este de peste două ori mai mare decât cel de 36.951 în cazul băncilor din Statele Unite.
"Anii de belşug au rămas cu adevărat în urmă. Vechile modele şi convingeri sunt analizate în profunzime. Este o schimbare care are loc o dată la o generaţie", a declarat John Purcell, fondator al companiei de recrutare Purcell din Londra.
Credit Suisse, UBS, Deutsche Bank şi Barclays au anunţat deja planuri de reducere a activelor ponderate în funcţie de risc cu până la 415 miliarde de dolari, în valoare cumulată, pentru a se pregăti pentru necesarul mai strict de capital, în conformitate cu regulile internaţionale Basel III.
"Noile concedieri sunt inevitabile, în condiţiile în care încearcă să facă faţă înrăutăţirii climatului de afaceri", a declarat Christopher Wheeler, analist la Mediobanca în Londra.
Directorul general al Credit Suisse, Brady Dougan, a declarat că instabilitatea actuală din piaţă este similară cu cea din timpul crizei din 2008.
Credit Suisse a anunţat marţi prima pierdere trimestrială după 2008.
Profitul Credit Suisse a crescut cu 12% în trimestrul al treilea, susţinut de un câştig contabil din majorarea spread-urilor creditelor.
Divizia de investment banking a înregistrat însă o pierdere înainte de impozitare de 190 milioane de franci elveţieni, comparativ cu un profit de 395 milioane de franci în intervalul similar din 2010.
La divizia de private banking, profitul a scăzut cu 78%, la 183 milioane de franci, după constituirea unor provizioane de 478 milioane de franci pentru acorduri în domeniul fiscalităţii cu Germania. Profitul diviziei de administrare a activelor din SUS a coborât cu 32%, la 92 milioane de franci.
UBS, cea mai mare bancă din Elveţia, şi Deutsche Bank, cea mai mare din Germania, au avertizat săptămâna trecută că există riscul unor noi concedieri.
Deutsche Bank a anunţat în această lună desfiinţarea a 500 de posturi.
UBS a avertizat în aceeaşi zi că banca va reorganiza divizia de investment banking, ceea ce ar putea duce la reducerea numărului de angajaţi.
Concedierile de la UBS ar putea afecta 1.700 de angajaţi, potrivit unui analist de la JP Morgan.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20