- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băncile fie vor relua creditarea, fie se vor închide
Băncile vor trebui să reînceapă activitatea de creditare în perioada următoare sau îşi vor disponibiliza oamenii şi se vor închide, a declarat, joi, Dragoş Cabat, consultant financiar în cadrul firmei Financial View şi fost bancher.
Băncile fie vor relua creditarea, fie se vor închide
"În perioada următoare băncile fie vor da câteva salarii angajaţilor şi vor închide, fie vor relua ritmul de creditare, într-un fel sau altul. Deşi la televizor ni se spune că băncile nu au probleme, acestea nu mai dau credite, nici persoanelor fizice, nici firmelor şi mai ales clienţilor noi. Eu umblu cu câţiva clienţi să împrumute bani de bancă, dar ni se spune «v-am da, dar nu în acest moment»", a spus Cabat, la un seminar pe tema finanţării firmelor nou înfiinţate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
Pe de altă parte, referindu-se la perioada de criză, Cabat a arătat că se pot porni afaceri în acest context, dar antreprenorii trebuie să se bazeze pe fonduri proprii.
"Există industrii care merg foarte bine când cifrele economice sunt în jos, şi altele care merg bine când cifrele sunt sus. Sunt industrii rezistente la scăderea puterii de cumpărare. Companiile de nişă, pieţele de nişă vor fi mai puţin afectate de schimbările de cifre economice. Firmele mici pot să aibă succes şi în industrii care merg prost în recesiune, pentru că nu se bazează pe cote de piaţă mari", a arătat Cabat.
Dragoş Cabat a fost director adjunct al departamentului de risk management din cadrul diviziei consumer finance a Citibank Romania, iar anterior a ocupat funcţia de director de risk management al OTP Bank Romania. Cabat a mai lucrat la UniCredit, ultima funcţie ocupată fiind şef al departamentului de politici de creditare, şi în prezent deţine poziţia de preşedinte al Chartered Financial Analyst (Asociaţiei Analiştilor Financiari) - CFA România.
CFA România este asociaţia profesioniştilor în investiţii din România deţinători ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA), calificare administrată de CFA Institute (USA), care are 135 de societăţi membre.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO