- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băncile germane vor discuta planul francez pentru rostogolirea datoriilor Greciei
Băncile germane au convenit de principiu să folosească planul instituţiilor de credit din Franţa, care vizează rostogolirea datoriilor Greciei pe 30 de ani, ca bază pentru a negocia participarea într-un program financiar pentru statul elen, au declarat două surse apropiate situaţiei pentru Reuters.
Guvernul german a organizează joi un summit al băncilor pentru a discuta implicarea sectorului privat într-un nou pachet de ajutor financiar pentru Grecia.
"Propunerea franceză ar trebui să constituie baza pentru a elabora o decizie", a spus una dintre surse.
O a treia sursă a afirmat, însă, că sunt analizate şi alte abordări, iar planul băncilor din Franţa are nevoie de clarificări.
Băncile franceze, cele mai expuse la datorii ale statului elen, au stabilit liniile generale ale unui acord pentru rostogolirea datoriilor, parte a unui efort european mai amplu pentru evitarea intrării Greciei în incapacitate de plată.
Rămâne încă neclar dacă un astfel de acord ar fi susţinut şi de companiile de asigurări din Germania, a spus o altă sursă.
Directorul general al Deutsche Bank, Josef Ackermann, a declarat anterior pentru Reuters că propunerea franceză este doar una dintre mai multe posibilităţi analizate.
Detaliile finale ale modului în care băncile germane ar rostogoli datoria Greciei, precum volumul sau cuponul noilor obligaţiuni, urmează să fie finalizate, au spus sursele.
Propunerea franceză de restructurare a datoriilor Greciei include două opţiuni pentru deţinătorii de obligaţiuni care vor să participe, în perioada iulie 2011-iunie 2014, iar aplicarea planului depinde şi de acordul informal al agenţiilor de rating, potrivit unui proiect citat de Reuters.
Prima opţiune este finanţarea Greciei pe o perioadă de 30 de ani, prin investirea de către participanţi a minim 70% din sumele primite pentru obligaţiunile deţinute în prezent în noi obligaţiuni guvernamentale elene.
A doua opţiune prevede ca participanţii să investească minim 90%, preferabil 100% din sumele primite pentru obligaţiunile elene deţinute în prezent în noi obligaţiuni guvernamentale ale Greciei cu o maturitate de cinci ani şi o dobândă de 5,5%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
-
Viktor Orban afirmă că UE trebuie să regândească sancţiunile aplicate Rusiei. Care este explicaţia lui
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO