Comentariile lui Noyer par să fie un mesaj către autorităţile de reglementare din întreaga lume, care fac eforturi pentru a identifica măsuri de reducere a riscurilor sistemice caracteristice marilor grupuri financiare şi de controlare a imprudenţei care a alimentat criza creditelor.
Oficialul BCE a arătat că profiturile „impresionante” raportate de bănci în ultimele săptămâni reprezintă rezultatul eforturilor guvernelor de a combate criza şi nu trebuie interpretate ca o redresare a sistemului financiar sau ca un indiciu că nu ar mai fi nevoie de reforme.
„Nimic nu poate fi mai departe de adevăr. Într-adevăr, unul dintre riscurile majore din următoarea perioadă va fi apariţia unei mentalităţi de tipul «business as usual». Există semne că unele părţi ale industriei financiare au reînceput să-şi asume practici de risc care amintesc de cele anterioare crizei”, a declarat Noyer, subliniind pachetele salariale ale bancherilor, care par să nu reflecte performanţele reale ale băncilor.
Oficialul BCE, totodată guvernator al băncii centrale a Franţei, a mai spus că economia globală s-a stabilizat, iar cel mai pesimist scenariu a fost evitat, însă a avertizat asupra nivelului scăzut al creditării către economia reală, în special către întreprinderile mici şi mijlocii.