- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băncile preferă să renegocieze creditele, decât să execute ipotecile
Băncile preferă să renegocieze creditele neperformante decât să prescrie ipotecile, pentru că ar pierde în condiţiile actuale de pe piaţa imobiliară, şi de aceea numărul activelor cu probleme scoase la vânzare este încă redus, potrivit unor specialişti în domeniul financiar şi imobiliar.
Băncile preferă să renegocieze creditele, decât să execute ipotecile (Imagine: Marius Vasilică/Mediafax Foto)
"Băncile preferă să renegocieze creditele decât să prescrie ipotecile. Toată lumea renegociază creditele, pentru că valoarea proprietăţilor a scăzut din cauză că s-au redus chiriile şi au crescut randamentele. Din acest motiv sunt disponibile spre vânzare puţine active sau companii neperformante", a declarat marţi, la un seminar, Gijs Klomp, managing partner ING Real Estate Management.
În opinia sa, un investitor ar trebui să caute să investească în companii neperformante, care au nevoie de bani pentru a-şi rambursa creditele, dar cu un portofoliu de active foarte bune, uşor de vândut.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
-
Viktor Orban afirmă că UE trebuie să regândească sancţiunile aplicate Rusiei. Care este explicaţia lui
"Activele care au fost introduse în categoria distressed sunt proiecte cu probleme şi nu reprezintă o investiţie bună", a spus Klomp.
Pe de altă parte, Terry Carter, partner restructuring services în cadrul Ernst&Young pentru Europa Centrală şi de Est, a menţionat că băncile nu recunosc acum "creditele rele", dar că în următoarele 6-9 luni numărul împrumuturilor neperformante va creşte.
"Băncile nu vor recunoaşte aceste credite, dar când piaţa îşi va reveni le vor recunoaşte. Executarea ipotecilor în condiţiile actualelor preţuri de pe piaţă înseamnă pierderi pentru bănci, astfel că acestea aşteaptă creşterea preţurilor", a spus Carter.
Pe de altă parte, Mihai Dadoiu, managing associate al casei de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii, a arătat că piaţa finanţărilor a suferit transformări radicale în ultimul an.
"Astfel, piaţa finanţărilor structurate pe principii de project finance a suferit transformări radicale, ca număr de tranzacţii, ca sume pe care băncile le alocă proiectelor şi din punctul de vedere al industriilor în care sunt dezvoltate asemenea proiecte. S-a făcut o trecere accelerată de la finanţările sindicalizate ale proiectelor imobiliare în valoare de sute de milioane de euro pe proiect, la finanţări mai mici, cu preponderenţă în domeniul energetic", a spus Dadoiu.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO