- Home
- Economic
- LONDRA, (11.05.2015, 12:48)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băncile străine din Londra plănuiesc transferarea operaţiunilor, din cauza unei taxe bancare
Băncile străine prezente în centrul financiar londonez plănuiesc retragerea controlată din operaţiunile care le expun la o taxă bancară impusă de legislaţia britanică, potrivit unor surse din industrie care au făcut referire la Citigroup, JPMorgan şi UBS, relatează Financial Times.
Urmărește
212 afișări
Băncile străine din Londra plănuiesc transferarea operaţiunilor, din cauza unei taxe bancare
HSBC şi Standard Chartered, ambele cu sediile centrale în Marea Britanie şi care trebuie să aplice taxa pe activele globale, nu au făcut un secret din planurile de a-şi transfera sediile, cel mai probabil în Asia.
Din luna martie, când ministrul de Finanţe George Osborne a majorat taxa bancară aplicată activelor bancare la 0,21%, aceasta fiind a noua creştere de la introducerea taxei în 2011, băncile au intensificat analizarea opţiunilor de transferare a operaţiunilor în alte ţări.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
-
Robert F. Kennedy Jr, ales de Trump pentru a conduce cea mai importantă agenţie de sănătate din SUA
Băncile străine trebuie să plătească această taxă doar pentru activele din Marea Britanie, fiind mai uşor să îşi transfere operaţunile din City of London în străinătate.
Bancherii nu sunt dispuşi încă să discute public despre aceste planuri, dar Citigroup, JPMorgan şi UBS sunt printre băncile care iau în considerare astfel de decizii, au spus sursele.
Reprezentanţii băncilor au refuzat să comenteze.
"Sunt probleme analizate la nivelul întregii industrii, în legătură cu mixul de afaceri şi modul în care structurăm operaţiunile din Marea Britanie în raport cu alte activităţi. Analiza este determinată de taxa bancară. În fiecare an majorează cuantumul. Este frustrant", a declarat un bancher.
Trei bancheri au spus că atenţia este îndreptată în mod special către acordurile de refinanţare, aşa-numitele tranzacţii repo, care pot umfla în mod inutil bilanţurile contabile.
'Taxa face ca unele afaceri din Marea Britanie să devină nerentabile economic", a spus Anthony Browne, care a dat ca exemplu tranzacţiile repo şi operaţiunile internaţionale de trading, care în mod tradiţional erau efectuate la Londra dar care în prezent sunt transferate în alte regiuni.
Unii bancheri subliniază faptul că în contextul nivelului scăzut al dobânzilor şi al reglementărilor mai stricte, multe tranzacţii repo şi operaţiuni de trading pot deveni de importanţă economică marginală.
Amploarea operaţiunilor financiare internaţionale desfăşurate în Londra a reprezentat un motiv de îngrijorare de la declanşarea crizei financiare şi prăbuşirea băncilor Lehman Brothers şi Royal Bank of Scotland. Complexitatea desfiinţării Lehman, costul salvării RBS şi Lloyds şi scandalul "balena londoneză", declanşat de operaţiunile de trading riscante de la JPMorgan au provocat îngrijorare în rândul autorităţilor britanice, legată de operaţiunile supradimenţionate care au loc în centrul financiar londonez.
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe