- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băncile vor limitarea situaţiilor în care un creditor poate solicita insolvenţa firmei datornice
Băncile doresc modificarea legislaţiei privind insolvenţa pentru a limita situaţiile în care un creditor poate solicita insolvenţa unei companii pentru neplata datoriei, întrucât instituţiile de credit sunt nevoite să constituie la un moment dat provizioane sau să înceapă executarea debitorului.
Sediul BNR
Oficiali ai Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) şi reprezentanţi ai BNR s-au întâlnit, marţi, în cadrul reuniunii programate la finele fiecărei luni, iar unul dintre punctele discutate a fost legislaţia referitoare la insolvenţă.
"Am discutat cu BNR un subiect foarte interesant, care ne preocupă pe toţi, respectiv legislaţia privind declararea insolvenţei. În România, orice creditor, cât de mărunt, poate declanşa procesul de insolvenţă împotriva unei societăţi foarte puternice. Asta ne pune pe noi la un moment dat în situaţia de a face provizioane şi chiar de a începe executările", a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele ARB, Radu Gheţea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
El a explicat că ARB va încerca să obţină sprijin pentru modificarea legislaţiei.
"A rămas ca, pe baza unui acord, să mergem mai departe, sperăm că având susţinerea BNR, la Parlament, unde să facem lobby. Am discutat despre acele aspecte din legislaţia iprivind declararea insolvenţei care creează un disconfort băncilor", a încheiat Gheţea.
Un număr de 14.483 de firme au intrat în insolvenţă anul trecut, în creştere cu 75% faţă de nivelul din 2007, când 8.297 de societăţi au ajuns în situaţia de a nu mai dispune de fonduri pentru a-şi plăti datoriile, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO