- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (16.12.2019, 19:45)
- Mihai Gongoroi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bank of China intră în România | Preşedintele Consiliului de Administraţie: Susţinem implementarea proiectului „O centură, Un Drum”
Intrarea Bank of China în România prin deschiderea unei sucursale la Bucureşti va susţine intrarea întreprinderilor locale în China şi va ajuta la implementarea proiectului „O centură, Un Drum” în regiune, a declarat luni Liu Liange, preşedintele Consiliului de Administraţie Bank of China.
Urmărește
1174 afișări
Bank of China intră în România | Preşedintele Consiliului de Administraţie: Susţinem implementarea proiectului „O centură, Un Drum”
"Deşi China şi România sunt la mii de kilometri distanţă, există o prietenie şi un lung parteneriat între ţările noastre. (…) Proiectul „O Centură, Un Drum” şi iniţiativa 17+1 au creat o platformă de cooperare ce a dus la strângerea relaţiilor culturale şi manifestarea potenţialului uriaş de dezvoltare în materie de infrastructură. (…) Sperăm să creştem capacitatea serviciilor noastre în Europa Centrală şi de Est, să susţinem întreprinderile locale să intre în China şi să susţinem implementarea proiectului O Centură, Un Drum", a spus luni Liu Liange, preşedintele Consiliului de Administraţie Bank of China, la ceremonia de lansare a sucursalei de la Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
-
Tîlvăr: Ne asigurăm că Armata României are acces la cele mai avansate tehnologii şi echipamente
-
Ciolacu: Această coaliţie a funcţionat în parametrii aşteptaţi de români. Bolojan - posibil partener
-
Ucraina şi Germania discută despre un „răspuns decisiv” la implicarea Coreei de Nord în război
Proiectul chinez „O Centură, Un Drum” (One Belt, One Road) reprezintă reinterpretarea modernă a anticelor căi comerciale reunite sub denumirea Drumul Mătăsii. Proiectul este politică de stat la Beijing şi caută să unifice din punctul de vedere al infrastructurii comerciale continentul eurasiatic.
Bank of China este cea mai veche bancă chineză, înfiinţată la 1912, cu peste 11.000 de puncte de lucru în prezent în China şi în restul lumii. Este şi prima bancă chineză care intră pe piaţa din România, urmând să ţintească pe piaţa locală clienţi corporate şi proiecte mari.
"Finanţarea este un sprijin important pentru construcţia iniţiativei Belt and Road. Arborele cooperării în domeniul investiţiilor şi infrastructurii poate da roade mai rapid cu ajutorul apei curgătoare a resurselor financiare. China a iniţiat şi a înfiinţat instituţii precum Banca Asiatică pentru Investiţii în Infrastructură şi Fondul Silk Road pentru a oferi asistenţă companiilor chineze şi europene în cadrul unei cooperări aprofundate. Înfiinţarea sucursalei Bank of China în România va îmbogăţi în continuare canalele de finanţare şi va rupe în mod eficient blocajul financiar al cooperării dintre cele două ţări, ceea ce va contribui la promovarea creşterii comerţului şi a investiţiilor dintre cele două părţi. (…) Dezvoltarea Chinei nu este o ameninţare pentru lume, ci o oportunitate de cooperare", a spus şi Jiang Yu, ambasadoarea Chinei în România.
Din partea României au vorbit preşedintele Senatului Teodor Meleşcanu, Antonel Tănase, şeful Secretariatului General al Guvernului, şi Florin Georgescu, prim-vicepreşedinte al Băncii Naţionale a României.
"Transmit aprecierile noastre sincere pentru Ministerele de linie şi Ministerului de Externe, precum şi ambasadelor celor două ţări. (…) România a acordat o atenţie specială extinderii şi consolidării agendei referitoare la dezvoltarea relaţiilor UE-China în perspectiva unor progrese foarte importante care se prefigurează pentru anul viitor în Europa. Acest context favorabil ne motivează să aprofundăm relaţiile bilaterale (…), iar dincolo de dezideratele de dezvoltare. România îşi doreşte o mai bună angrenare şi participare în proiectele de interconectivitate regională între China şi România precum formatul 17+1", a declarat Teodor Meleşcanu, preşedintele Senatului.
Meleşcanu a făcut referire la un preconizat acord de investiţii între Uniunea Europeană şi China ce se află în negocieri în prezent şi este aşteptat să fie semnat sub preşedinţia germană a Consiliului Uniunii Europene din cel de-al doilea semestru din 2020. Pactul ar instituţionaliza un cadru legal de investiţii în ambele direcţii.
La rândul său, Antonel Tănase, şeful SGG, a mulţumit BNR şi guvernatorului pentru finalizarea "acestui important proiect politic şi tehnic în egală măsură", precum şi conducerii Bank of China.
"Industria financiară este un sector important în România unde credem că Bank of China ar putea aduce valoare adăugată. (…) Credem că Banca Chinei va deveni un partener pe termen lung care poate contribui la obiectivele de dezvoltare ale ambelor ţări", a declarat Antonel Tănase.
Directorul general al sucursalei locale Bank of China urmează să fie bancherul Guo Lixin.
În primăvară, guvernatorul BNR Mugur Isărescu a făcut o vizită la Beijing unde s-a întâlnit inclusiv cu conducerea Bank of China.
Bank of China a notificat la începutul acestui an Banca Naţională a României privitor la intenţia de a furniza servicii în mod direct pe teritoriul României.
Banca, cu active de 3.300 de miiliarde de dolari, este prima instituţie financiară din China ce intră pe piaţa locală şi este deţinută integral de statul chinez printr-un fond de investiţii. Instituţia bancară este listată pe bursele din Shanghai şi Hong Kong. Chinezii sunt prezenţi de asemenea în mai multe ţări din regiune, printre care Ungaria, Austria, Cehia şi Polonia.
Sucursala a fost înregistrată încă din octombrie 2019. În toamna acestui an, Agricultural Bank of China, de asemenea una dintre cele mai mari bănci din China, controlată de stat, s-a înregistrat fiscal în România.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Noul medicament Novo împotriva obezității promite rezultate spectaculoase în lupta cu kilogramele în plus. Ce efecte are asupra organismului
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Regina Spaniei a fost împroșcată cu noroi de localnici în Valencia. Cum au reacționat Regele și Premierul în fața acestor proteste
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Aris Eram a lăsat-o în urmă pe câştigătoarea de la America Express. Mezinul Andreei Esca s-a reorientat către o blonduţă tinerică
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:30
Tîlvăr: Ne asigurăm că Armata României are acces la cele mai avansate tehnologii şi echipamente
-
astăzi, 18:22
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 985. Un oficial ucrainean afirmă că este necesară mobilizarea a 500.000 de oameni / Boris Johnson e optimist că Trump va ajuta în continuare Kievul dacă va câştiga alegerile / 14 răniţi în Harkov, în urma atacurilor ruseşti