Barcelona intenţionează să interzică toate închirierile pe termen scurt pentru turişti din cauza creşterii preţurilor

  • Barcelona intenţionează să interzică toate închirierile de locuinţe pe termen scurt pentru turişti începând din 2029.
  • Primăria oraşului spaniol încearcă astfel să controleze creşterea costurilor chiriilor pentru localnicii din populara destinaţie de călătorie.
414 afișări
Imaginea articolului Barcelona intenţionează să interzică toate închirierile pe termen scurt pentru turişti din cauza creşterii preţurilor

Oraşul mediteranean nu va mai acorda licenţe noi şi nu le va reînnoi pe cele existente, astfel încât în 2029 nicio casă să nu mai aibă permisiunea de a fi închiriată ca locuinţă turistică, a declarat primarul Jaume Collboni în cadrul unei conferinţe de presă susţinută vineri. În prezent, există aproximativ 10.000 de case înregistrate ca locuinţe de închiriat pentru turişti, notează Bloomberg.

"Este nevoie de o ofertă mai mare de locuinţe, iar măsurile pe care le prezentăm astăzi sunt menite să asigure o ofertă mai mare, astfel încât clasa de mijloc activă să nu fie nevoită să părăsească oraşul pentru că nu îşi poate permite o locuinţă", a spus Collboni. "Această măsură nu va schimba situaţia de la o zi la alta. Aceste probleme necesită timp. Dar cu această măsură marcăm un punct de cotitură".

Oraşe precum Barcelona au luat deja alte măsuri pentru a limita extinderea apartamentelor închiriate pe termen scurt, pe măsură ce echilibrează boom-ul turismului cu preocupările legate de lipsa de locuinţe accesibile pentru rezidenţi. Barcelona, care anterior a luat măsuri drastice împotriva închirierilor fără licenţă, a văzut cum preţurile continuă să crească.

Oraşul a fost vizitat de 16 milioane de turişti în 2023, potrivit Observatorului turistic din Barcelona.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici