Barroso: UE se confruntă cu o criză fără precedent

Uniunea Europeană (UE) se confruntă cu o situaţie fără precedent din cauza crizei economice şi trebuie să lucreze la niveluri diferite pentru a debloca pieţele de credit, a declarat, vineri, preşedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso.

Urmărește
15 afișări
Imaginea articolului Barroso: UE se confruntă cu o criză fără precedent

Barroso: UE se confruntă cu o criză fără precedent (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Barroso a mai afirmat că redresarea este principalul obiectiv al Comisiei, care va accelera cheltuielile în acest an şi în 2010, pentru a susţine economia.

"Repararea daunelor cauzate de criză va dura mai mult timp. Este o criză serioasă, însă o putem rezolva", a spus preşedintele CE, care participă la o conferinţă la Praga.

Potrivit oficialului, CE estimează că economia blocului comunitar se va contracta, în acest an, cu 2%, în linie cu proiecţia calculată în prognoza de iarnă publicată de executivului UE în 19 ianuarie.

Pentru România, CE a estimat, în ianuarie, o creştere economică de 1,8% în 2009, iar ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea, a declarat, joi, că executivul UE anticipează un avans de 0-0,5% al economiei româneşti în acest an.

Citeşte şi:

UE va susţine ţările Europei de Est în cazul în care va fi necesar

Sarkozy anunţă un acord-cadru european privind activele toxice

Liderii europeni resping ideea măsurilor protecţioniste

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici