Băsescu a discutat cu Christian Esteve despre problemele de la Dacia-Renault

Preşedintele Traian Băsescu a discutat, sâmbătă, cu directorul general al regiunii Euromed a grupului Renault, Christian Esteve, despre problemele cu care se confruntă compania Dacia- Renault, şeful statului susţinând necesitatea sprijinirii industriei auto din România.

Urmărește
36 afișări
Imaginea articolului Băsescu a discutat cu Christian Esteve despre problemele de la Dacia-Renault

Băsescu a discutat cu Christian Esteve despre problemele de la Dacia-Renault (Imagine: presidency.ro)

Băsescu, l-a primit sâmbătă, la Palatul Cotroceni, pe Christian Esteve, fiind discutate perspectivele pieţei auto din România şi problemele cu care se confruntă industria auto şi compania Dacia-Renault în momentul de faţă.

În cadrul discuţiilor au fost abordate două subiecte importante pentru producătorul de automobile: continuarea proiectului de la Titu (n.r. - viitorul centru tehnologic Renault) şi situaţia sub-funizorilor din România.

Traian Băsescu a susţinut necesitatea sprijinirii industriei auto din România de către autorităţile române, inclusiv în baza concluziilor Consiliului European din 11-12 decembrie, pe fondul crizei economice şi financiare.

Constructorii auto Ford şi Renault au cerut sprijin din partea statului român, sub forma unor garanţii de stat pentru finanţări BEI de 400 de milioane de euro, respectiv 100 de milioane de euro, au declarat, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX, surse guvernamentale.

Ford şi Renault vor garanţii de stat pentru credite asigurate de Banca Europeană de Investiţii (BEI) cu valori de 400 milioane euro, respectiv 100 de milioane de euro, au afirmat sursele citate.

Companiile auto sunt afectate, în această perioadă, de scăderea semnificativă a vânzărilor, din cauza crizei financiare.

Citeşte şi:

Dacia renunţă la 620 de angajaţi şi întrerupe din nou producţia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici