Băsescu, convins că economia va creşte cu 1,5 - 2%

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, după o întâlnire cu reprezentanţii instituţiilor bancare, că este convins de faptul că România va înregistra creştere economică în anul 2009, "împotriva pesimismului celor care privesc din afară", menţionând că rămâne la "pronosticul" de 1,5 - 2%.

Urmărește
26 afișări
Imaginea articolului Băsescu, convins că economia va creşte cu 1,5 - 2%

Băsescu, convins că economia va creşte cu 1,5 - 2%

"Convingerea mea e că vom avea creştere economică în 2009, împotriva pesimismului celor care privesc din afară", a spus şeful statului, la finalul întâlnirii cu reprezentanţii principalelor bănci din România.

El a dat ca exemplu în acest sens şi creşterea consumului energetic, care arată că segmente din industrie au pornit, după lunile ianuarie-februarie, în care activitatea economică este în mod tradiţional mai scăzută.

Preşedintele a mai spus că va stimula "parteneriatul bănci - Guvern - Banca Naţională", precizând că are şi obligaţia constituţională în acest sens.

Băsescu a mai precizat că a luat notă de problemele de legislaţie cu care se confruntă domeniul bancar şi va ţine cont de acestea la promulgarea acestor legi care vin din Parlament.

"România va avea creştere economică, mică, dar va avea creştere economică în 2009", a mai spus Băsescu, ca o concluzie a discuţiilor cu reprezentanţii mediului bancar din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici