- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (19.06.2013, 14:44)
- Marius Fratila , Daciana Ilie
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băsescu: Guvernul a dat ajutoare de 28 milioane euro pentru fabrica Lufkin de la Ariceştii-Rahtivani
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la inaugurarea unei fabrici de utilaj petrolier a companiei americane Lufkin la Ariceştii-Rahtivani (Prahova), că investiţia, în valoare de 140 milioane de dolari, a primit şi un ajutor de stat de 28 milioane de euro din partea Guvernului român.
Urmărește
296 afișări
Preşedintele Traian Băsescu (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)
"Când Lufkin a hotărât să investească în România, am spus că participăm şi noi cu un ajutor de stat la această investiţie. Sunt 28 de milioane de euro în momentul de faţă investiţi de statul român", a afirmat preşedintele Băsescu la inaugurarea fabricii, arătând că această sumă s-a adăugat investiţiei de 140 de milioane de dolari a companiei Lufkin.
El a subliniat că România va fi "un partener al oricărui investitor care transferă tehnologie în România şi creează locuri de muncă", precizând că din 2010 Guvernul român a acordat ajutoare de stat de peste 450 de milioane de euro în sprijinul unor investiţii de peste 2,5 miliarde de euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Poate multora li se pare ciudat că în perioadă de criză România şi-a permis astfel de investiţii. Ne-am permis pentru că vedeam viitorul şi întotdeauna ajutoarele de stat au fost acordate companiilor care dezvoltă încredere", a spus şeful statului.
El a mai afirmat şi că partenerul american şi-a respectat "la milimetru" toate obligaţiile asumate în contracte, asigurând că şi statul român îşi va îndeplini toate obligaţiile care îi revin în acest sens.
Totodată, preşedintele Băsescu a arătat că această investiţie americană, precum şi cele ale Ford de la Craiova şi Oracle de la Bucureşti, este şi rezultatul parteneriatului strategic încheiat în 2011 cu SUA, în care sunt prevăzute şi astfel de cooperări economice.
"Parteneriatul strategic cu SUA al României este mult mai amplu decât suntem noi dispuşi să îl înţelegem", a spus şeful statului, adăugând că şi alte state şi-ar dori o astfel de relaţie cu SUA, însă numai câteva chiar o au.
Preşedintele a mai arătat că, prin fabrica Lufkin de lângă Ploieşti, "România se reafirmă ca o ţară în care se produce înaltă tehnologie pentru industria petrolieră şi a gazelor”, tehnologie necesară având în vedere exploatările care vor fi realizate pe termen mediu în platforma de la Marea Neagră, la gazele de şist sau în puţurile abandonate care vor fi reactivate pentru extracţia integrală a resurselor.
Băsescu şi-a mai exprimat speranţa că şi în viitor Lufkin va investi pentru a produce la Ploieşti noua generaţie de tehnologie de extracţie petrolieră care va fi dezvoltată în anii următori.
La inaugurarea fabricii, alături de preşedintele Băsescu a fost şi Nadia Comăneci.
"Chiar dacă azi vorbim de o investiţie americană de 140 de milioane de dolari, care generează producţie reprezentând un vârf tehnologic, nu cred că ceva poate fi de nota 10 pentru că cercetarea va face ca tot aici să se producă noua generaţie de produse petroliere. Spun asta pentru că de zece nu putea fi decât Nadia şi ea este irepetabilă", a adăugat Băsescu.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe