Băsescu și Sarkozy au discutat despre cooperarea în dezvoltarea nucleară - VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la Paris, că a discutat cu omologul său francez, Nicolas Sarkozy, despre cooperarea în dezvoltarea nucleară, despre realizarea unui centru global de întreţinere pentru elicopterele Puma la Braşov, dar şi despre viitoarea structură a Comisiei Europene.

Urmărește
25 afișări
Imaginea articolului Băsescu și Sarkozy au discutat despre cooperarea în dezvoltarea nucleară - VIDEO

Băsescu și Sarkozy au discutat despre construcţia unei noi centrale nucleare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Băsescu a subliniat că întâlnirea pe care a avut-o, în cursul zilei de luni, cu omologul său francez a fost una "consistentă".

"Mie, ca şi preşedintelui Sarkozy, nu ne place să pierdem timp în deplasări şi atunci tot timpul este utilizat pentru ce avem de făcut", a spus Traian Băsescu, în faţa celor câteva sute de reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Franţa, cu care s-a întâlnit luni seară.

"Ziua de astăzi a fost extrem de importantă în stabilirea acţiunilor noastre viitoare, fie că discutăm de viitoarea structură a Comisiei Europene, de opţiunile României în interiorul Comisiei, de stabilirea sprijinului pentru amplasarea la Bucureşti a primelor instituţii europene şi, nu în ultimul rând, cooperarea în dezvoltarea nucleară, România fiind una dintre ţările care a optat pentru continuarea programelor nucleare la Cernavodă şi construcţia unei noi centrale nucleare", a spus Băsescu.

Video Stirileprotv.ro

De asemenea, șeful statului a informat şi despre intenţia autorităţilor române de a deschide un centru global de întreţinere a elicopterelor Puma la Braşov.

"Am avut discuţii foarte bune legate de realizarea unui centru global de întreţinere pentru elicopterele PUMA la Braşov şi multe alte acţiuni economice, dar şi politice", a conchis Băsescu.

Franţa propune României ajutorul său pentru o a doua centrală nucleară

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a propus, luni, acordarea unui ajutor din partea Franţei preşedintelui român, Traian Băsescu, care doreşte construirea unei a doua centrale nucleare, a anunţat Palatul Elysee.

Şeful statului francez a oferit omologului său român, în timpul unui dejun de lucru, "cooperarea Franţei, cunoştinţele sale şi ale întreprinderilor sale" pentru construirea acestui nou reactor, pe care Bucureştiul doreşte să îl pună în funcţiune până în 2020, a anunţat Palatul Elysee.

Traian Băsescu a confirmat în timpul întâlnirii sale cu Nicolas Sarkozy că România are în vedere folosirea unei "tehnologii europene" pentru acest proiect, potrivit Palatului Elysee.

În afara unei eventuale cooperări nucleare, cei doi şefi de stat au discutat, de asemenea, despre "necesitatea ca Europa să se doteze cu o veritabilă politică energetică", în special pentru a putea să negocieze de pe poziţii de forţă cu Rusia, principalul său furnizor de gaze naturale, a adăugat partea franceză.

Sarkozy şi Băsescu au discutat, de asemenea, şi alte subiecte europene, dar şi despre criza economică.

Corespondenţă de la trimisul MEDIAFAX la Paris, Gabriel Pecheanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici