- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băsescu: Şi noi putem contribui la consolidarea Europei şi la evitarea unor derapaje majore în zona euro. Declaraţiile preşedintelui
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la postul public de radio, că şi România poate contribui la consolidarea Europei şi la evitarea unor derapaje majore în zona euro.
Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
Declaraţiile preşedintelui la RRA:
-
Deşi este extrem de greu, avem soluţii. România nu poate intra într.un derapaj indiferent ce s-ar întâmpla în Uniunea Europeană. Cred că 2012 va fi un an în care nu vom avea o creştere explozivă, dar nu vom intra într-o depresie economică.
-
Eu nu am fost implicat în Revoluţie. Eu am văzut Revoluţia de la Constanţa. Cred că a venit timpul ca noi, oamenii politici, să închidem dosarul Revoluţiei şi să avem decenţa să lăsăm cercetătorii să intre în realităţile ei. Constat că deocamdată avem un singur mare vinovat al Revoluţiei, generalul Stănculescu, condamnat la 15 ani. Are la mine o solicitare de graţiere, iar Ministerul Justiţiei a dat aviz negativ.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
-
Judecarea proceselor de mare corupţie este un lucru cerut de Bruxelles, care nu a cerut niciodată o anume soluţie. Faptul că se judecă aşa-numitele procese de mare corupţie este un lucru bun. Faptul că multe dosare s-au finalizat cu achitări şi cu suspendări la executare arată că avem probleme nu numai la judecători, ci şi la procurori. Ce facem cu cei care au fost arestaţi şi apoi procurorii se prefac că i-au uitat? Din acest punct de vedere răspunderea magistraţilor este absolut necesară.
-
Se va transforma şi regimul spitalelor: vor putea deveni societăţi comerciale, fundaţii şi vor putea să acceseze credite.
-
Îi avertizez pe cetăţeni să nu se păcălească acceptând să se înroleze la diverse case de asigurări, pentru că aceste case nu asigură nimic în prezent.
-
Noua lege a Sănătăţii este de maximă importaţă. Dacă mai vrem să avem un sistem de sănătate ca cel de acum, care nu serveşte populaţia, n-avem decât să nu modificăm legea. Opţiunea mea este să o modificăm, aşa cum am făcut cu Legea Educaţiei.
-
Pot fi de acord cu soluţiile care arată maturitate. Cum ar fi ca anul acesta să avem două rânduri de alegegri? Din punct de vedere practic sunt de acord cu comasarea alegerilor. Eu am cerut şi am spus-o public că sunt gata să revenim la suprapunerea mandatului preşedintelui cu al Parlamentului, pentru că aproape în fiecare an avem alegeri. E foarte importantă stabilitatea politică şi capacitatea de a continua procesele de reformă începute în 2009-2010. Am convingerea că românii vor înţelege foarte bine ce au de făcut.
-
Avem buget cu deficit şi nu producem singuri banii să ne plătim datoriile, deci trebuie să ne împrumutăm. Avem însă şi o resursă: fondurile europene. Cu cât România absoarbe mai mult, cu atât nevoia de a ne împrumuta va fi mai mică.
-
Am apreciat foarte mult o măsură pe care a luat-o primul ministru astăzi: a respins toate modificările de buget, cerând explicaţii precise asupra motivelor pentru care nu s-au respectat parametrii bugetari. Este o atitudine corectă faţă de companiile de stat.
-
Pe mine nu m-aţi auzit vorbind despre prăbuşirea zonei euro. Mai grav este că am auzit comisari ai UE spunând că prăbuşirea este iminentă. Eu nu cred că zona euro se va putea prăbuşi. Consider declaraţiile unor comisari europeni cu prăbuşirea după data de 9 decembrie iresponsabile. Aceste declaraţii au ajutat la creşterea dobânzilor pentru statele UE. Aderarea la acest acord este benevolă pentru statele care nu sunt în zona euro.
-
În viitor suveranitatea României depinde de cât de suverană va fi Uniunea Europeană.
-
Românii trebuie să ştie ce se întâmplă cu ţara lor.
-
Dacă lăsăm informarea publicului strict la înţelegera unor ziarişti care nu au citit niciun articol din tratatele Uniunii sau nu înţeleg mecanismele Uniunii cu certitudine nu vom reuşi să solidarizăm populaţia.
-
Nu în toate ţările există ideea că Europa este o entitate care serveşte tuturor.
-
Eu cred că formula ca România să îşi înscrie în Constituţie acordul de la Mastricht înainte de intrarea în zona euro este o variantă bună. Nu pot risca pe mâna înţelepciunii partidelor din România. Am transmis la toate cancelariile din UE opţiunea de a îndeplini condiţionarea înainte de intrarea în zona euro.
-
Şi noi putem contribui la consolidarea Europei şi la evitarea unor derapaje majore în zona euro. România are posibilitatea să participe, nu cu bani de la bugetul de stat. Nu suntem o ţară de neputincioşi. România nu dă bani pe care să nu-i mai primească înapoi.
-
România îşi doreşte ca acordul să dea mai multă siguranţă în zona euro.
-
Preşedintele angajează România, dar negocierile unui acord trebuie duse de Guvern. Dacă voi fi întrebat voi propune ca şeful echipei să fie ori domnul Orban ori Bogdan Aurescu.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO