Băuturile alcoolice fermentate, altele decât berea şi vinul, vor fi interzise
Utilizarea zaharurilor, a amidonului sau a altor produse similare la producerea băuturilor alcoolice fermentate, altele decât berea şi vinul, pentru creşterea potenţialului alcoolic, va fi interzisă, potrivit unui proiect de ordin al ministerelor Agriculturii şi Sănătăţii.
Băuturile alcoolice fermentate, altele decât berea şi vinul, vor fi interzise (Imagine: Cristi Vatavu/Mediafax Foto)
"Băuturile alcoolice fermentate, altele decât berea şi vinul, destinate consumului uman ca atare, sunt produse alcoolice fermentate nedistilate, cu o concentraţie alcoolică dobândită între 1,2 % volum şi 15% volum alcool, obţinută în exclusivitate prin fermentarea unor produse agricole", se arată în proiectul de ordin aflat în dezbatere publică.
Potrivit proiectului de act normativ, produsele agricole admise pentru a fi utilizate, ca atare sau în amestec la producerea băuturilor alcoolice fermentate, sunt fructele şi/sau parţi de fructe, cu excepţia strugurilor şi produsele apicole.
"Producătorii de astfel de băuturi vor să le fabrice în continuare din amidon, zaharoză sau glucoză, dar nu suntem de acord, pentru că aceste ingrediente nu sunt sănătoase pentru consumul uman. Actul normativ privind reglementările în domeniu ar putea fi publicat în Monitorul Oficial în luna ianuarie", a declarat agenţiei MEDIAFAX Adrian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, în urma dezbaterii publice care a avut loc joi la minister şi la care au participat reprezentanţi ai producătorilor de băuturi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gigi Becali: Oamenii lui Călin Georgescu mi-au cerut 350.000 de dolari ca să aducă echipa lui Trump în România
-
Războiul din Ucraina, ziua 1077. Declaraţia care îl va înfuria pe Putin. Volodimir Zelenski vrea ca Ucraina să primească arme nucleare / Şeful Comandamentului Operaţional de Sud al Ucrainei demisionează / Scholz critică planul de ajutor al lui Trump / Rusia propune relaxarea regulilor de recrutare / Ucraina asigură întoarcerea în siguranţă a 12 copii din teritoriile ocupate de Rusia
-
Simona Halep şi-a anunţat retragerea din tenis, după ce a pierdut în primul tur la Transylvania Open: „Corpul meu nu mai duce. Nu vreau să plâng, am fost numărul unu mondial”
Totodată, alcoolul etilic din băuturile alcoolice fermentate trebuie să provină în totalitate prin fermentaţia alcoolică a zaharurilor din compoziţia naturală a produselor agricole.
La producerea băuturilor respective, pentru îmbunătăţirea caracteristicilor organoleptice, după terminarea procesului de fermentare, este permisă utilizarea următoarelor categorii de aditivi alimentari: conservanţi, acidifianţi şi stabilizatori.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO