- Home
- Economic
- FRANKFURT, (07.02.2013, 15:59)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BCE menţine dobânda de politică monetară la minimul record de 0,75%
Banca Centrală Europeană (BCE) a menţinut, joi, dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 0,75%, unde se află de la mijlocul anului trecut, decizia fiind anticipată de analişti.
Urmărește
149 afișări
BCE menţine dobânda de politică monetară la minimul record de 0,75% (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Consiliul guvernatorilor BCE a hotărât ca rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit să rămână nemodificate la nivelurile de 0,75%, 1,50% şi, respectiv, 0,00%", se arată într-un comunicat al BCE.
Preşedintele BCE, Mario Draghi, va susţine începând cu 15:30 (ora României), o conferinţă de presă, care va fi urmărită cu atenţie de investitori şi analişti, interesaţi să afle poziţia băncii în privinţa aprecierii recente a euro, evoluţie care ameninţă recuperarea economică în Europa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
Comparativ cu începutul lunii ianuarie, când Draghi s-a arătat încrezător în perspectivele economice şi a semnalat că partea cea mai dificilă a crizei s-a încheiat, euro s-a apreciat la maximul a 14 luni faţă de dolar. Băncile comerciale au alimentat această apreciere înapoind BCE o parte mai mare a împrumuturilor primite prin operaţiunile de urgenţă pentru suplimentarea lichidităţii.
Evoluţia euro ameninţă să stopeze recuperarea economică în Europa înainte chiar ca aceasta să fi început. În contextul politicilor monetare mai relaxate din SUA şi Japonia, care depreciază dolarul şi yenul, BCE s-ar putea afla în curând sub presiune pentru a intra în "războiul valutelor", afirmă economiştii.
"Economia zonei euro are nevoie de aprecierea euro aşa cum are nevoie de un glonţ în cap. Dacă intervenţia verbală nu limitează ascensiunea euro, banca centrală ar putea, eventual, lua din nou în calcul reduceri ale dobânzilor", a declarat Nick Kounis, şef al diviziei de cercetare macro la ABN Amro Amsterdam.
BCE a coborât la începutul lunii iulie rata cheie cu 0,25 puncte procentuale, de la 1% la 0,75%, şi a redus rata depozitelor la zero, ambii indicatori ajungând la minime istorice.
Tot joi, consiliul de politică monetară al Băncii Angliei a anunţat că menţine dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 0,5%, unde se află din martie 2009, iar plafonul programului de achiziţii de obligaţiuni la 375 miliarde de lire sterline. Decizia a fost anticipată de toţi analiştii consultaţi de Bloomberg.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe