- Home
- Economic
- LONDRA, (27.05.2013, 12:55)
- Vlad Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BCE se oferă să participe la o revizuire a taxei "Robin Hood"
Banca Centrală Europeană s-a oferit să participe la o revizuire a aşa-numitei "taxe Robin Hood" pe tranzacţiile financiare, pentru a evita un eventual impact negativ asupra stabilităţii financiare, gestul instituţiei indicând temerile oficialilor privind efectul aplicării măsurii.
Urmărește
137 afișări
BCE se oferă să participe la o revizuire a taxei "Robin Hood" pe tranzacţiile financiare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Un grup de 11 state din zona euro au propus implementarea unei taxe asupra tranzacţiilor cu obligaţiuni, acţiuni şi derivate financiare, pentru a reduce riscurile din sistem, măsură contestată ferm de industria financiară, care a avertizat că o astfel de taxă ar îngheţa activitatea pe pieţele financiare, ar creşte semnificativ costurile investitorilor şi ar reduce profiturile băncilor.
BCE a refuzat să se afişeze public în favoarea vreunei părţi, indicând că mandatul instituţiei nu acoperă astfel de chestiuni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Banca s-a oferit însă să "participe în mod constructiv" la elaborarea proiectului, ceea ce sugerează că, în interior, oficialii BCE au rezerve în privinţa impactului taxei asupra pieţelor financiare şi economiei reale, notează Financial Times.
"Suntem dispuşi să colaborăm în mod constructiv, împreuă cu guvernele şi Comisia Europeană, pentru a ne asigura că taxa nu va avea un impact negativ asupra stabilităţii financiare", a declarat pentru FT Benoît Cœuré, membru în boardul executiv al BCE.
Statele din zona euro speră că taxa asupra tranzacţiilor financiare va genera în fiecare an venituri de 30-35 miliarde euro şi va încuraja mai multă responsabilitate în rândul bancherilor.
Disputele pe marginea taxei sugerează că o eventuală implementare a propunerii va întârzia dincolo de termenul de 1 ianuarie 2014 prevăzut în proiect, iar intervenţia BCE încurajează speculaţiile că planul va fi "diluat" semnificativ.
BCE urmăreşte în mod special impactul taxei asupra tranzacţiilor cu obligaţiuni şi asupra pieţei pentru operaţiuni repo, potrivit FT.
Preşedintele băncii centrale a Germaniei, Jens Weidmann, a avertizat în luna aprilie că, în forma propusă, taxa "va afecta în mod semnificativ piaţa repo".
BCE consideră că pieţele ar trebui să transmită în mod eficient către economia reală modificările dobânzilor. Astfel, instituţia va sprijini aproape sigur exceptarea pieţei repo de la taxa Robin Hood, precum şi eventuale amendamente care să garanteze că nu vor creşte costurile pentru companii care utilizează derivate financiare ca formă de hedging.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe