- Home
- Economic
- FRANKFURT, (13.10.2011, 16:12)
- Anca Dumitrescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BCE se opune obligării băncilor de asumare a pierderilor pe datoriile vreunui stat
Banca Centrală Europeană (BCE) şi-a reafirmat joi opoziţia faţă de un default, chiar şi parţial, al unui stat din zona euro şi respinge orice plan de salvare care obligă sectorul privat, respectiv băncile, să îşi asume pierderi legate de datoriile suverane.
Urmărește
309 afișări
BCE se opune obligării băncilor de asumare a pierderilor pe datoriile vreunui stat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"BCE se opune în special tuturor planurilor care nu sunt voluntare sau care conţin elemente obligatorii pentru deţinătorii de datorii publice", potrivit unui raport lunar publicat joi.
În ultimele săptămâni s-au intensificat discuţiile privind reevaluarea în scădere a deţinerilor de obligaţiuni elene ale creditorilor privaţi.
Pe 21 iulie a fost stabilită o contribuţie de 21% a creditorilor privaţi la un al doilea plan de susţinere a Greciei, care implică reducerea valorii activelor. Această reevaluare în scădere a deţinerilor de obligaţiuni, acceptată de bănci în urma unor presiuni puternice, dar considerată voluntară, nu a fost considerată de pieţe drept "un eveniment de credit".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
"O participare a sectorului privat ar putea avea efecte negative directe asupra sectorului bancar din zona euro şi amplifică nevoia unei recapitalizări mari a băncilor", a avertizat BCE.
În plus, o astfel de participare a sectorului privat pentru susţinerea unui stat din zona euro ar putea speria creditorii şi ar împiedica accesul altor ţări pe pieţele financiare, chiar dacă fundamentele lor economice nu s-au schimbat, se arată în raport.
Astfel s-ar crea un cerc vicios în care recapitalizarea băncilor va îndatora mai mult statele, iar ratingurile acestora ar putea fi revizuite în scădere, complicând mai mult situaţia instituţiilor financiare.
Participarea sectorului privat ar putea, totodată, să pună în pericol reputaţia euro şi să sperie investitorii privaţi şi publici.
Citește pe alephnews.ro: ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:36
-
astăzi, 20:35