BCE: Statele din zona euro trebuie să reducă cheltuielile publice

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a cerut, luni, statelor din zona euro, în special Franţei, să reducă cheltuielile publice, aflate printre cele mai ridicate dintre statele industrializate.

Urmărește
14 afișări
Imaginea articolului BCE: Statele din zona euro trebuie să reducă cheltuielile publice

BCE: Statele din zona euro trebuie să reducă cheltuielile publice (Imagine: Mediafax Foto)

"În general, europenii din zona euro cheltuie, ca procent din Produsul Intern Brut, mai mult decât alte ţări industrializate, iar în zona euro Franţa are cele mai mari cheltuieli publice", a precizat Trichet pentru postul de televiziune francez LCI.

Oficialul BCE consideră că ţările din zona euro trebuie să-şi stabiliească priorităţile pentru cheltuieli.

"Ceea ce este mai important este definirea priorităţilor", a adăugat el.

Deficitul bugetar al Franţei a ajuns la 3,5% din Produsul Intern Brut (PIB) în 2008 şi este aşteptat să crească, în 2009, până la 7-7,5%, ca urmare a recesiunii economice şi a măsurilor de stimulare adoptate de guvern.

Pactul european de stabilitate prevede o limită superioară de 3% din PIB în privinţa deficitelor bugetare ale statelor membre ale Uniunii Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici