BCR Asigurări îşi va schimba denumirea în Omniasig şi îşi va reduce capitalul înainte de fuziune

BCR Asigurări îşi va reduce capitalul social cu 80,2 milioane de lei, la 43,19 milioane de lei, pentru acoperirea pierderilor înregistrate înainte de fuziunea cu Omniasig Vienna Inusrance Group, şi va prelua denumirea societăţii absorbite după încheierea procesului, în aprilie 2012.

Urmărește
688 afișări

Societatea a încheiat anul 2010 cu un profit net de 1,2 milioane de lei, de la pierderi de 55,5 milioane de lei în urmă cu un an, aproape de 10 ori mai ridicate decât în 2008.

"La 30 septembrie, directoratul BCR Asigurări a decis convocarea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor BCR Asigurări Vienna Insurance Group pe a cărei ordine de zi se află propunerea aprobării reducerii capitalului social cu 80,2 milioane de lei, de la 123,39 milioane de lei la 43,19 milioane de lei, prin reducerea valorii nominale a acţiunilor de la 10 lei/acţiune la 3,5 lei/acţiune, pentru acoperirea pierderilor contabile acumulate", se arată în proiectul de fuziune publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, valabile la 2 decembrie, BCR Asigurări are un capital social de 123,39 milioane de lei şi este controlată de grupul Vienna Insurance Group (Austria) - 95,94%, Banca Comercială Română - 1% şi mai multe persoane fizice - 3,06%.

Grupul austriac controlează şi Omniasig Vienna Inusrance Group, unde deţine o participaţie de 98,56%, ceilalţi acţionari fiind Banca Comercială Română - 0,17% şi mai multe persoane fizice şi juridice - 1,27%. Omniasig are un capital social de 206,48 milioane de lei.

La începutul lunii august, acţionarii Omniasig Vienna Insurance Group au aprobat fuziunea preliminară cu BCR Asigurări, în calitate de societate absorbantă, şi au împuternicit Directoratul asigurătorului să întocmească proiectul de fuziune. O decizie similară a fost adoptată şi de acţionarii BCR Asigurări.

"Prin crearea unei singure entităţi juridice în urma fuziunii, (...), societatea rezultată din fuziune va deveni noul deţinător al poziţiei I în topul asigurătorilor din România conform primelor brute subscrise în 2010 (...)", se arată în proiectul de fuziune.

În 2010, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), Omniasig a încheiat pe locul trei, a subscris prime de 916,1 milioane de lei şi a înregistrat o cotă de 11,03% din piaţa asigurărilor generale şi de viaţă.

La rândul ei, veniturile BCR Asigurări s-au ridicat la 522,01 milioane de lei, rezultat care a adus companiei o cotă de 6,29% din industria de profil, plasându-se pe locul şapte.

După nivelul primelor, primii doi jucători din piaţă sunt Astra şi Allianz-Ţiriac.

În 2010, piaţa asigurărilor a scăzut cu 6,4%, la 8,31 miliarde de lei.

Potrivit proiectului de fuziune, BCR Asigurări îşi va schimba denumirea în Omniasig Vienna Insurance Group după finalizarea procesului.

"Directoratele societăţilor participante la fuziune au hotărât ca data implementării, respectiv data la care fuziunea va produce efecte, este data de 1 aprilie 2012. În cazul în care data implementării trebuie amânată datorită unor întârzieri în obţinerea aprobărilor necesare ori din cauza formalităţilor necesare pentru finalizare (ex. obţinerea aprobării de către CSA), data implementării fuziunii va fi prima zi a lunii următoare lunii în care toate aprobările necesare sunt obţinute şi formalităţile necesare sunt îndeplinite", se spune în proiectul de fuziune.

Fuziunea celor doi asigurători români va aduce grupului austriac economii de 10 milioane de euro, cifra fiind avansată de directorul general ajunct al VIG, Peter Hagen, după anunţarea rezultatelor financiare, în 18 august..

"Prin implementarea acestei restructurări corporatiste, se va simplifica procesul decizional, se vor gestiona mai eficient fluxurile financiare necesare desfăşurării activităţii şi se vor reduce costurile administrative prin eliminarea eventualelor suprapuneri. Mai mult decât atât, creşterea puterii de negociere a societăţii cu furnizorii şi cu intermediarii va duce la eficientizarea activităţii prin economii ale costurilor fixe şi variabile", se mai spune în proiectul de fuziune.

În urma fuziunii, Omniasig va fi dizolvată fără lichidare, iar BCR Asigurări va prelua toate activele şi pasivele, inclusiv, dar fără a se limita la, activităţile comerciale, punctele de lucru, imobilele şi întregul portofoliu de poliţe al societăţii absorbite, şi îşi va majora capitalul social în mod corespunzător, prin emisiunea unor acţiuni noi care vor fi alocate acţionarilor Omniasig.

În procesul de fuziune BCR Asigurări îşi va majora capitalul social cu 207,1 milioane de lei, de la 43,19 milioane de lei la 250,26 milioane de lei,.

"Raportul de schimb dintre acţiunile emise de Omniasig şi acţiunile emise de BCR Asigurări este de 1,4327 acţiuni nou-emise de BCR Asigurări pentru 1 acţiune emisă de Omnisig", se precizează în document.

VIG este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări din Europa Centrală şi de Est, iar acţiunile sunt listate la Bursa de Valori din Viena.

Pe piaţa locală, VIG mai controlează şi Asirom.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici