Acestea reprezintă „o tehnologie de ultimă generaţie pe care numai ţările foarte dezvoltate o posedă şi care prevede o toxicitate mai mică decât sarea de bucătărie”. Pe de altă parte ţara noastră foloseşte foarte puţine pesticide, „suntem aproape pe ultimul loc în Uniunea Europeană” a mai adăugat acesta , în cursul evenimentului „Meet the food” care a avut loc vineri, în Bucureşti.
„Avem una dintre ţările care contribuie cu indicatori frumoşi la agricultura Europei”, a afirmat Monalisa Ungureanu, CEO Origin. Fermierii români sunt orientaţi către eficienţă, sunt atenţi la modul de cultivare şi investesc pentru a obţine producţii din ce în ce mai bune, interesaţi fiind de calitatea produselor pe care la obţin. „Noi am încercat să îi ajutăm pe fermierii noştri să valorizeze tehnologia şi informaţiile de ultim moment pe care le au la dispoziţie. Mulţi dintre fermierii din portofoliul nostru folosesc instrumente de precizie, fac analizeze solului, distribuie îngrăşământ în mod raţional şi astfel produc eficient”, a mai explicat CEO-ul Origin.