- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BEI şi BERD vor acorda finanţări de trei miliarde de euro proiectului Nabucco
Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) vor contribui cu două miliarde de euro, respectiv un miliard de euro, la finanţarea Nabucco, a declarat delegatul special al statului ungar pentru implementarea proiectului, Mihaly Bayer, citat de MTI.
BEI şi BERD vor acorda finanţări de trei miliarde de euro proiectului Nabucco (Imagine: Mediafax Foto)
Proiectul nu întâmpină probleme de finanţare, întrucât mai multe bănci comerciale sunt interesate să participe la dezvoltarea gazoductului, a adăugat Bayer în timpul unui discurs în Parlamentul de la Budapesta. Membrii consorţiului Nabucco trebuie să obţină fonduri de 2,5 miliarde de euro pentru ca proiectul să devină eligibil pentru finanţare de la Uniunea Europeană.
Totodată, oficialul a precizat că s-au încheiat consultările la nivel de experţi necesare acordului interguvernamental pentru proiect, rămânând de finalizat doar documentele finale. Acordul interguvernamental pentru dezvoltarea Nabucco urmează să fie semnat în iulie de reprezentanţii statelor implicate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Gazoductul Nabucco, la care participă Transgaz, OMV (Austria), MOL (Ungaria), Botas (Turcia), Bulgargaz (Bulgaria) şi RWE (Germania), are ca scop aprovizionarea Europei cu gaze naturale din zona Mării Caspice. Conducta va tranzita Azerbaidjan, Georgia, Turcia, România, Ungaria şi Austria, ocolind Rusia şi Ucraina. Începerea construcţiilor a fost programată pentru 2010, iar inaugurarea a fost stabilită pentru 2014. Furnizorii potenţiali sunt Azerbaidjan, Iran, Turkmenistan şi Irak.
Proiectul concurent South Stream este dezvoltat de Gazprom şi grupul italian ENI şi are ca obiectiv livrarea de gaze naturale ruseşti către Europa, ocolind Ucraina.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
astăzi, 10:40