Berceanu ar mări impozitul pe maşinile de lux, "să geamă toţi ăştia cu Q7"

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, pentru "Gândul", în replică la afirmaţiile liderului PNL Crin Antonescu privind intenţiile Guvernului de a mări taxele, că nu este de acord cu majorarea cotei unice sau a TVA, dar ar mări impozitul pe maşinile de lux, "să geamă toţi ăştia cu Q7".

Urmărește
29 afișări
Imaginea articolului Berceanu ar mări impozitul pe maşinile de lux, "să geamă toţi ăştia cu Q7"

Berceanu ar mări impozitul pe maşinile de lux, "să geamă toţi ăştia cu Q7" (Imagine: Liviu_Chirica/Mediafax Foto)

Şeful de la Transporturi nu este de acord cu majorarea cotei unice sau a TVA însă are propria listă de taxe şi impozite despre care spune că sunt prea mici, printre care şi cea auto, notează "Gândul".

"Când n-ai bani, te gândeşti şi la variantele astea. Faci tot felul de simulări. Ia dom'le, cum o fi dacă umblăm la cifrele astea?", a spus Berceanu, citat de "Gândul".

Berceanu spune că pentru a face rost de bani în economie a cerut Fondului Monetar, chiar la negocierile de luni, să permită României să depăşească deficitul bugetar, însă, banii respectivi să fie băgaţi în investiţii.

Berceanu însă a parafrazat răspunsul oficialilor FMI, potrivit ziarului "Gândul": "Nu. Aveţi deja o problemă cu deficitul pentru că v-a scăzut creşterea economică şi, în plus, nu avem încredere în voi că veţi folosi banii pentru investiţii".

"Chiar dacă se opune creşterii TVA sau a cotei unice, Berceanu spune că are lista lui de taxe pe care le-ar mări. Să crească impozitul pe maşini de lux ca «să geamă toţi ăştia cu Q7», după cum declară oficialul. Să fie taxată a doua sau a treia proprietate şi, în fine, să fie impozitate terenurile agricole nelucrate", scrie "Gândul".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că Guvernul are intenţia de a desfiinţa cota unică de impozitare introducând un impozit lunar de 25% asupra veniturilor de peste 4.000 de lei, de a majora impozitul pe profit la 25% şi de a dubla valoarea taxelor şi impozitelor locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici