BERD analizează acordarea BRD a două împrumuturi cumulate de 30 milioane de euro

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) analizează acordarea BRD a două împrumuturi în valoare cumulată de 30 de milioane de euro, pentru finanţarea proiectelor de eficientizare energetică ale companiilor mici şi mijlocii, precum şi ale municipalităţilor.

Urmărește
204 afișări
Imaginea articolului BERD analizează acordarea BRD a două împrumuturi cumulate de 30 milioane de euro

BERD analizează acordarea BRD a două împrumuturi cumulate de 30 milioane de euro (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Unul dintre împrumuturi, de 20 de milioane de euro, este destinat susţinerii prin credite pe termen mediu şi lung a proiectelor de reducere a consumului de energie ale companiilor mici şi mijlocii, se arată într-un comunicat al BERD.

Al doilea împrumut, de până la 10 milioane de euro, este pentru finanţarea pe termen mediu şi lung a municipalităţilor şi companiilor de servicii în sectorul energiei, în vederea eficientizării consumului.

Ambele împrumuturi vor fi discutate de conducerea BERD în luna februarie.

Această formă de creditare va contribui la menţinerea fluxului de credite către companiile private, într-o perioadă în care finanţarea, în special pentru companiile mici şi mijlocii, a fost restrânsă, notează BERD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici