- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BERD vrea să acorde "o finanţare substanţială" proiectului Nabucco
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) este pregătită să sprijine Nabucco printr-o "finanţare substanţială", a declarat directorul pentru afaceri energetice al BERD, Riccardo Puliti, citat de Reuters.
BERD vrea să acorde "o finanţare substanţială" proiectului Nabucco
Acordurile interguvernamentale pentru Nabucco ar putea fi semnate în iulie, după care BERD este gata să-şi asume un rol important în finanţarea proiectului, a adăugat oficialul.
"Am dori să devenim un finanţator important într-un consorţiu internaţional format din instituţii financiare şi, sperăm, bănci comerciale", a afirmat Puliti.
BERD poate finanţa până la 35% din proiectele de investiţii în care se implică. "Prin regulament poate ajunge la 35%, însă Nabucco este un proiect atât de mare încât nu vom putea investi aşa de mult", a spus el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Gazoductul Nabucco, în lungime de 3.300 de kilometri, are ca scop transportul de gaze naturale din Irak, Egipt, Iran, Azerbaidjan şi posibil Rusia către statele din Uniunea Europeană.
"Cred că BERD ar trebui ofere o sumă substanţială şi să joace un rol catalizator pentru implicarea băncilor comerciale", a spus Puliti.
Acţionarii Nabucco sunt Transgaz, OMV (Austria), MOL (Ungaria), Bulgargaz (Bulgaria), Botas (Turcia) şi RWE (Germania).
Uniunea Europeană vrea să-şi reducă dependenţa de gazele naturale ruseşti, după ce, în ianuarie, cea mai mare parte a livrărilor din Rusia au fost sistate, ca urmare a diferendului dintre Gazprom şi compania ucraineană de stat Naftogaz.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO