"Beverly Hills al Capitalei": Cum va arăta Flamingo Park - FOTO, VIDEO

Corbeanca se transformă într-un Beverly Hills al Bucureştiului, consideră Dragoş Cincă, fondator al retailerului de produse electrice şi electrocasnice Flamingo, care va începe în acest an primele 40 de vile din cele 1.000 de unităţi pe care vrea să le construiască pe termen lung în zona respectivă.

Urmărește
12259 afișări
Imaginea articolului "Beverly Hills al Capitalei": Cum va arăta Flamingo Park - FOTO, VIDEO

"Beverly Hills al Capitalei": Cum va arăta Flamingo Park (Imagine: www.flamingopark.ro)

"În zona Corbeanca au existat în consolidări de terenuri de 10 hectare în sus, unde se pot construi cartiere rezidenţiale şi care vor ridica zona. Cererea este în creştere explozivă. Dezvoltarea Paradisului Verde (complex construit de omul de afaceri Cristian Tânţăreanu, n.r.) a contat foarte mult, a crescut zona. Magazinul Mega Image din Corbeanca are cele mai bune vânzări pe metrul pătrat din tot lanţul. Zona se transformă în Beverly Hills-ul Bucureştiului", a declarat Cincă, într-o conferinţă de presă.

Omul de afaceri, care a trăit în perioada 2007-2014 în Anglia, a cumpărat între 2001 şi 2003 terenul de 60 de hectare pe care vrea să construiască în primă fază 150 de vile, din care 40 în acest an. Pe termen lung, însă, Cincă are în plan dezvoltarea a 1.000 de vile.

"După ce m-am lăsat de calculatoare am călătorit foarte mult, iar şapte ani am locuit în Anglia. (...) Planurile de schimbare de domeniu au început din 2000, iar din 2001 până în 2003 am cumpărat terenul în vreo 500 de tranzacţii. Vrem să construim în acest an 40 de case, anul viitor 80, dar nu vom dezvolta speculativ, ci doar la cerere. În funcţie de evoluţia pieţei vom continua dezvoltarea. Din cele 150 de case pe care vrem să le dezvoltăm în primă fază am pre-contractat 10%", a explicat Cincă.

Valoarea celor 150 de case este de aproximativ 12 milioane de euro, iar investiţia va fi realizată din fonduri proprii, în proiect fiind implicaţi mai mulţi investitori străini privaţi, potrivit lui Cincă.

Complexul va cuprinde locuinţe individuale, dar şi case grupate. Preţul unei vile individuale porneşte de la 65.000 de euro, pentru o suprafaţă de 124 de metri pătraţi construită, respectiv 3 camere şi 500 metri pătraţi de teren.

Omul de afaceri a finalizat în zonă ansamblurile Flamingo Garden 1 şi 2, totalizând 30 de vile.

Cincă este optimist în ceea ce priveşte piaţa caselor din România, pe care o consideră foarte competitivă, cu multe case construite în regie proprie şi cu proiecte de mici dimensiuni, dar, în acelaşi timp, într-un stadiu incipient de dezvoltare.

"Doar 10% din tranzacţiile totale din zona Bucureştiului au ca obiect achiziţiile de case. Piaţa se va dezvolta, iar anul 2015 ultimul în care poţi să cumperi case la preţ de apartamente", a explicat omul de afaceri.

Referindu-se la piaţa terenurilor din zona limitrofă Bucureştiului, Cincă a afirmat că există circa 3.000 de proprietari care au terenuri de peste 10 hectare, însă doar câteva zeci de cumpăratori, iar preţurile sunt de 1-3 euro/metru pătrat.

Cincă a fondat Flamingo, fiind prima mare companie privată care a fost listată la bursă. În anul 2007, compania a fuzionat cu retailerul Flanco, rezultând grupul de firme Flamingo International.

Compania a început în 2009 să aibă dificultăţi la plata datoriilor din cauza crizei, iar Dan Adamescu, unul dintre cei mai bogaţi antreprenori locali, a preluat un pachet semnificativ de acţiuni, încercând să redreseze activitatea Flamingo. Adamescu nu a reuşit să se înţeleagă cu principalii creditori, astfel că în decembrie 2009 compania a cerut intrarea în insolvenţă a tuturor firmelor din grup. Dintre acestea, doar Flanco International, compania care operează magazinele Flanco, a putut fi salvată, fiind preluată în 2010 de grupul Asesoft, deţinut de oamenii de afaceri Iulian Stanciu şi Sebastian Ghiță.

La data intrării în insolvenţă, principalii acţionari ai companiei erau Dragoş Cincă, cu o participaţie de 22%, Dan Adamescu (20%) şi compania Midfair Management cu 22% din acţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici