- Home
- Economic
- NEW YORK, (25.08.2013, 16:23)
- Vlad Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bill Gates nu se numără printre candidaţii la funcţia de CEO al Microsoft
Microsoft nu ia în calcul numirea lui Bill Gates în funcţia de director general, după plecarea actualului CEO, Steve Ballmer, potrivit unor surse apropiate situaţiei.
Urmărește
615 afișări
Bill Gates nu se numără printre candidaţii la funcţia de CEO al Microsoft (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Gates, confodator al companiei, face parte dintr-o comisie specială desemnată pentru căutarea unui nou director general, citate de Bloomberg.
Sursele citate au afimat că Bill Gates intenţionează să se concentreze în continuare pe activităţile filantropice.
Microsoft a anunţat vineri că Steve Ballmer se va retrage în următoarele 12 luni, după ce a petrecut mai mult de 30 de ani în cadrul companiei, din care 14 ani în funcţia de CEO.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Numele Bill Gates şi Steve Ballmer sunt sinonime cu ascensiunea Microsoft. În anul 2000, când funcţia de CEO a fost preluată de Ballmer, apoximativ 97% din PC-urile din lume rulau sistemele de operare Windows.
Ballmer, considerat unul dintre cei mai de succes "vânzători" din industria IT, nu a reuşit un nou succes similar în cei 13 ani petrecuţi la conducerea companiei, potrivit unei analize Bloomberg.
Citeşte şi:
Steve Ballmer se va retrage de la conducerea Microsoft în 12 luni. Acţiunile grupului au crescut cu 9%
Cunoscut pentru stilul agresiv de negociere şi de management şi pentru apariţiile spectaculoase pe scenă la diverse evenimente, Ballmer nu a reuşit să ţină pasul cu transformarea acută din ultimii ani a industiei IT, accelerată şi simbolizată de smartphoe-ul fără taste, cu ecran tactil, şi de tabletă.
"A fost cu adevărat omul companiei. În final, a stat prea mult la Microsoft şi a insistat prea mult pe PC-uri, fără să anticipeze impactul dramatic al dispozitivelor mobile", comentează pentru Bloomberg Tim Bajarin, preşedinte la compania de cercetare de piaţă Creative Strategies, care urmăreşte Microsoft încă de la începutul anilor '80, când era o simplă firmă cu 28 de angajaţi.
Prietenia dintre Ballmer şi Gates şi relaţia strânsă de business dintre cei doi i-a ajutat să se completeze reciproc în timpul ascensiunii fulminante a Microsoft.
Performanţa lui Ballmer ca CEO a fost însă marcată de oportunităţi ratate în domenii precum smartphone-urile, căutarea online şi tabletele, unde Microsoft a dezvoltat relativ devreme produse şi servicii, însă nu a reuşit niciun "hit".
Compania a fost eclipsată de Apple şi Google odată ce centrul de greutate al industriei IT a alunecat spre dispozitive mobile şi servicii cloud, lovind în cele mai cunoscute produse ale Microsoft - Windows şi Office.
Ballmer a reuşit însă să modernizeze Windows, care a rămas de departe cel mai popular sistem de operare pentru PC-uri, şi să învingă o serie de investigaţii antitrust în SUA şi Europa care ar fi putut conduce la divizarea companiei.
Performanţele lui Ballmer ca CEO nu au fost satisfăcătoare nici pentru acţionari, notează Bloomberg. O investiţie de 1.000 de dolari în acţiuni Microsoft în anul 2000 ar fi generat până în prezent un randament negativ de 13%, inclusiv plăţi în contul dividendelor, potrivit datelor agenţiei. În perspectivă istorică, o investiţie de 1.000 de dolari la listarea compaiei, în 1986, valorează în prezent 554.464 dolari.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Doi concurenți s-au logodit în secret, chiar în timpul filmărilor Asia Express 😲 Abia acum s-a aflat!
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:15
Ministrul de Externe din Ucraina susţine „pacea prin forţă” într-un mesaj către Marco Rubio
-
astăzi, 09:42
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE