Bitcoin a scăzut până aproape de 6.000 de dolari

Piaţa criptomonedelor este din nou în scădere, cotaţia Bitcoin coborând miercuri până aproape de 6.000 de dolari - o scădere de aproape 2% într-o zi, ceea ce înseamnă o scădere de peste 50% în acest an. Etherum a scăzut cu peste 3%, iar Ripple a scăzut cu aproximativ 4%.

Urmărește
307 afișări
Imaginea articolului Bitcoin a scăzut până aproape de 6.000 de dolari

Foto: Unsplash

Peste 80% din cele 1.586 de monede digitale de pe site-ul Finder.com, urmărite într-un sondaj săptămânal, au scăzut din valoare în ultimele şapte zile, sondajul constatând o scădere în medie cu 19%, relatează Bloomberg.

Volumul tranzacţiilor a scăzut, de asemenea, cu 6% faţă de săptămâna precedentă, arată datele Finder.com, iar Bitcoin, Tether, Ethereum, EOS şi Bitcoin Cash au fost primele cinci monede virtuale tranzacţionate. Volumul a fost la jumătate din cât a însemnat la sfârşitul lunii aprilie, când Finder.com a început analiza săptămânală a monedelor virtuale.

La finalul anului trecut, o prognoză Saxo Bank preciza că „Bitcoin va creşte în 2018 la peste 60.000 de dolari şi la o capitalizare a pieţei de peste 1 trilion de dolari, pe măsură ce apariţia contractelor futures pentru Bitcoin, în decembrie 2017, ar duce la o mobilizare a implicării din partea investitorilor şi fondurilor. Acestea din urmă se simt mai confortabil tranzacţionând futures decât să adune fonduri la burse de criptovalute”.

La jumătatea lunii iunie, Bitcoin a coborât până la cel mai scăzut nivel după cel din februarie, ajungând la valoarea de 6.450 de dolari, reînnoind preocupările investitorilor privind viabilitatea criptomonedei pe termen lung. Preţul monedei digitale a scăzut în 13 iunie până la 6.450 de dolari, înregistrând o scădere de peste 6%, ceea înseamnă o pierdere de peste 50% în acest an.

Bitcoin a atins un nivel record de 19.511 dolari în decembrie 2017, maximul creşterii fiind de peste 1.400% înregistrată în 2017.

Criptomonedele au avut un început de an agitat, cu prăbuşiri importante ale valorilor. În prezent, bătălia s-a mutat în zona acceptării acestora de către companiile financiare de top, dar şi în pivinţa modului în care vor fi reglementate şi, implicit, acceptate de către participanţii la piaţa financiară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici