- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (31.03.2018, 14:01)
- Bianca Ciocotisan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bitcoin, cel mai slab prim trimestru din istoria sa, în 2018: scădere de 45%, undeva la peste 114 miliarde dolari
Specialiştii susţin că Bitcoin este pe drumul cel bun după cel mai slab prim trimestru al său, înregistrând o pierdere de peste 114 miliarde de dolari, marcând o scădere de peste 45%, potrivit CNBC.
Urmărește
3230 afișări
Bitcoin, cel mai slab prim trimestru din istoria sa, în 2018: scădere de 45%, undeva la peste 114 miliarde dolari
Declinul cotaţiei din T1 2018 este cel mai mare din perioadele similare din istoria acestei criptomonede, scăzând de la peste 13.000 de dolari cât înregistra pe 1 ianuarie, la sub 7.000 de dolari în ultima săptămână.
Un alt declin major, cu o scădere a preţului de aproape 38%, a mai fost consemnat în 2014, potrivit datelor furnizate de CoinDesk care urmăreşte preţul Bitcoin de la mijlocul anului 2010.
CNBC a analizat performanţele de preţ ale monedei virtuale în primele trimestre ale fiecărui an, începând cu 2011. Bitcoin a înregistrat o scădere în 5 din cele 8 trimestre urmărite, care includ actualul trimestru al anului 2018.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Cea mai mare creştere a preţului la această criptomonedă a fost de 599%, în primul trimestru al anului 2013.
Bitcoin a înregistrat o creştere bruscă şi în 2017, când atins un nivel record de peste 19.000 de dolari, la sfârşitul anului trecut.
Cu toate acestea, în 2018 s-a confruntat cu o intenţie mai riguroasă în materie de reglementare, care a dus la destabilizarea criptomonedei.
Liderul băncii centrale din Italia a declarat, după întâlnirea G-20 din Argentina, că monedele digitale prezintă riscuri, însă nu ar trebui să fie interzise, potrivit Reuters.
Folosirea bitcoin permite oamenilor să treacă peste bănci şi peste alte procese tradiţionale de plată pentru a cumpăra bunuri şi servicii în mod direct. Băncile şi alte instituţii financiare s-au arătat îngrijorate de asocierea bitcoin cu spălarea de bani şi infracţiunile online.
La începutul lunii martie, Bill Gates, fondatorul Microsoft, declara că anonimatul monedelor virtuale nu este un lucru bun, pentru că prin folosirea lor se pot achiziţiona droguri, se pot finanţa atentate teroriste sau se pot spăla bani, relatează BBC. Fondatorul Microsoft a precizat că anonimatul criptomonedelor împiedică autorităţile să demaşte spălarea de bani sau finanţarea atacurilor teroriste. El crede că actualul val speculativ de oferte iniţiale de criptomonede (ICO) este extrem de riscant pentru investitorii pe termen lung.
Bitcoin este o monedă virtuală inventată în urmă cu nouă ani, al cărei curs fluctuează liber şi care nu este susţinută de vreun guvern sau bancă centrală.
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe