- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bitcoin, celebra monedă virtuală, va consuma în curând mai multă energie electrică decât Danemarca
Bitcoin, una din primele implementări a conceputului numit "criptomonedă", funcţionează în virtutea unei baze de date distribuite, fiecare tranzacţie fiind validată prin intermediul nodurilor conectate fără nevoia unui supraveghetor cum este o bancă centrală, scrie Go4it.
Bitcoin, celebra monedă virtuală, va consuma în curând mai multă energie electrică decât Danemarca (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Mai mult, fiecare participant are posibilitatea de a crea noi monede Bitcoin pentru folosirea în interes personal, fiind astfel recompensat pentru participarea la validarea altor tranzacţii în moneda virtuală.
Reţeta folosită are însă un dezavantaj major, producerea şi intermedierea tranzacţiilor în monedă Bitcoin presupune un consum foarte mare de electricitate, rezultat din procesarea algoritmilor criptografici pe care este bazată această monedă, potrivit Go4it.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Dacă la începuturi, problema consumului de energie era una mai degrabă teoretică, pe măsură ce tot mai multe organizaţii mari şi mici s-au alăturat efortului pentru generarea cât mai multor monede virtuale, consumul de energie a urcat la valori astronomice. În scenariul cel mai pesimist, prevăzut de un cercetător pe nume Sebastiaan Deetman, sistemele de calcul folosite pentru procesarea tranzacţiilor Bitcoin ar putea ajunge până în anul 2020 la un consum de electricitate depăşind 14 GW, echivalent unei ţări europene moderne, cum este Danemarca.
La final, costul generării monedei Bitcoin ar putea ajunge să depăşească valoarea sa de tranzacţionare, plăţile în moneda virtuală devenind neprofitabile, pierzând astfel principalul avantaj în faţa monedelor convenţionale recunoscute pe plan internaţional.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36