- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bitcoin consumă mai multă energie electrică decât Argentina. Crearea criptomonedelor are nevoie de energie
Bitcoin utilizează mai multă energie electrică anual decât întreaga Argentina, sugerează o analiză a Universităţii Cambridge citată de BBC.
Bitcoin consumă mai multă energie electrică decât Argentina. Crearea criptomonedelor are nevoie de energie
Crearea criptomonedelor are nevoie de energie, pentru că implică calcule complicate efectuate de computere pentru a verifica tranzacţiile.
Cercetătorii din Cambridge spun că industria consumă aproximativ 121,36 terawatt-oră (TWh) pe an. Este puţin probabil ca respectivul consum să scadă dacă valoarea monedei nu scade.
Criticii spun că decizia companiei Tesla de a investi puternic în Bitcoin îi subminează imaginea prietenoasă cu mediul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Valoarea monedei a atins un record de 48.000 de dolari în această săptămână, în urma anunţului Tesla că a cumpărat aproximativ bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari şi intenţionează să-l accepte ca plată în viitor.
Pe măsură ce preţul creşte, creşte şi consumul de energie, potrivit Michel Rauchs, cercetător la The Cambridge Centre for Alternative Finance, unul din creatorii instrumentului online care generează aceste estimări.
Instrumentul online a clasat consumul de energie electrică al bitcoin peste Argentina (121 TWh), Olanda (108,8 TWh) şi Emiratele Arabe Unite (113,20 TWh) şi apropiat de cel al Norvegiei (122,20 TWh).
Pentru a „extrage” Bitcoin, calculatoarele - adesea specializate - sunt conectate la reţeaua de criptomonede şi au sarcina de a verifica tranzacţiile făcute de persoanele care trimit sau primesc Bitcoin.
Acest proces presupune rezolvarea unor puzzle-uri, care, deşi nu fac parte integrantă din verificarea mişcărilor monedei, oferă un obstacol pentru a se asigura că nimeni nu modifică în mod fraudulos înregistrarea globală a tranzacţiilor.
Drept recompensă, creatorii primesc ocazional cantităţi mici de Bitcoin într-un proces adesea asemănat cu o loterie.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO