- Home
- Economic
- BANGUI, (27.04.2022, 22:34)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bitcoin devine monedă oficială în Republica Centrafricană
Bitcoin devine monedă oficială în Republica Centrafricană, aceasta fiind a doua ţară care aprobă Bitcoin ca mijloc legal de plată, după El Salvador, potrivit BBC.
Urmărește
1694 afișări
Bitcoin devine monedă oficială în Republica Centrafricană
Republica Centrafricană este una dintre cele mai sărace ţări din lume, dar este bogată în diamante, aur şi uraniu.
De zeci de ani este măcinată de conflicte şi este un aliat apropiat al Rusiei, mercenarii Grupului Wagner ajutând în lupta împotriva forţelor rebele.
Parlamentarii au votat în unanimitate pentru adoptarea Bitcoin ca mijloc legal de plată, se arată într-o declaraţie a preşedinţiei Republicii Centraficane.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Human Rights Watch: Israelul foloseşte apa ca armă în Gaza, într-un act de genocid
-
Judecătorii din Franţa dau verdicte în procesul istoric de viol al lui Gisèle Pelicot
-
Incendiu la Spitalul Colentina: opt pacienţi evacuaţi după ce un boiler a luat foc
Măsura plasează Republica Centrafricană „pe harta celor mai îndrăzneţe şi mai vizionare ţări din lume”, a spus aceasta preşedintele Faustin-Archange Touadéra.
El Salvador a devenit prima ţară care a adoptat Bitcoin ca monedă oficială în septembrie 2021. A fost atunci o mişcare criticată de mulţi economişti, inclusiv de Fondul Monetar Internaţional, care a spus că a crescut riscul de instabilitate financiară.
Alţii au ridicat temeri precum că criptomonedele cum este şi Bitcoin ar putea facilita spălarea de bani de către infractori şi că acestea sunt dăunătoare mediului înconjurător, deoarece folosesc foarte multă energie electrică pentru a le genera.
În 2019, doar 4% din populaţia din Republica Centrafricană avea acces la internet, potrivit site-ului WorldData, iar internetul este necesar pentru a utiliza orice criptomonedă.
În prezent, ţara foloseşte ca monedă francul centrafrican, susţinut de Franţa, alături de majoritatea celorlalte foste colonii franceze din Africa.
Unii consideră că adoptarea Bitcoin este o încercare de a submina francul, în contextul în care Rusia şi Franţa îşi dispută influenţa asupra acestei ţări bogate în resurse.
Republica Centrafricană este într-un continuu conflict de la independenţa sa, din 1960. În 2013, rebelii majoritar musulmani au preluat controlul asupra ţării majoritar creştine. Miliţiile de autoapărare au fost formate pentru a riposta, ceea ce a dus la masacre pe scară largă pe criterii religioase. După venirea la putere a preşedintelui Faustin-Archange Touadéra în 2016, ţara a început să îşi schimbe alianţa strategică de la Franţa către Rusia.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Liderul de facto din Siria a afirmat că țara este epuizată și nu reprezintă o amenințare pentru vecini sau pentru Occident. Ahmed al-Sharaa vrea ridicarea sancțiunilor internaționale
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Orașul din România în care va ninge aproape toată luna ianuarie, potrivit meteorologilor EaseWeather
CANCAN.RO
Rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman. Ingredientul secret care oferă un gust unic
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:03
Human Rights Watch: Israelul foloseşte apa ca armă în Gaza, într-un act de genocid
-
astăzi, 08:00
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1030. Întâlnire Zelenski-Rutte la Bruxelles: agenda discuţiilor / Una dintre cele mai mari uzine chimice din Rusia ar fi fost atacată în regiunea Rostov