Bitcoin scade sub 19.000 de dolari, criptomonedele suferă sub riscul de creştere a dobânzii

Criptomonedele au coborât luni la noi minime din cauza îngrijorărilor legate de reglementare şi a faptului că investitorii la nivel global s-au arătat reţinuţi faţă de activele riscante, în contextul în care în întreaga lume se prefigurează creşteri ale ratelor dobânzilor, scrie Reuters.

Urmărește
315 afișări
Imaginea articolului Bitcoin scade sub 19.000 de dolari, criptomonedele suferă sub riscul de creştere a dobânzii

Bitcoin, cea mai mare criptomonedă în funcţie de valoarea de piaţă, a scăzut cu aproximativ 5% până la un minim al ultimelor trei luni de 18.387 dolari.

Ether, a doua cea mai mare criptomonedă, a scăzut cu 3% la un minim al ultimelor două luni de 1.285 de dolari şi a scăzut cu peste 10% în ultimele 24 de ore. Alte active mai mici au fost mai adânc în roşu.

Blockchain-ul Ethereum, care stă la baza tokenului ether, a avut o actualizare majoră în weekend, numită Merge, care schimbă modul în care sunt procesate tranzacţiile şi reduce consumul de energie.

Valoarea tokenului a scăzut pe fondul unor speculaţii induse de remarcile făcute săptămâna trecută de preşedintele Comisiei pentru valori mobiliare şi burse din SUA, Gary Gensler, care sugerează că noua structură ar putea atrage reglementări suplimentare.

"Este vorba de speculaţii cu privire la ceea ce s-ar putea întâmpla sau nu", a declarat Matthew Dibb, COO al platformei de criptomonede din Singapore Stack Funds, cu privire la perspectivele de reglementare. "Dacă ne uităm la peisajul de acum, atât din punct de vedere fundamental, cât şi tehnic, nu arată grozav. Nu există niciun catalizator de creştere imediată care să susţină aceste pieţe şi să aducă bani noi şi lichidităţi."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici