Ultimele tranzacţii ale zilei s-au făcut la 40.590 dolari, în creştere cu aproximativ 4% faţă de joi.
Creşterea intensă a criptomonedelor a atras atenţia investitorilor instituţionali, care o consideră un potenţial activ de refugiu, asemănător aurului. Strategii de la JPMorgan au declarat recent că Bitcoin ar putea atinge 146.000 de dolari pe termen lung, întrucât concurează cu aurul ca monedă „alternativă”.
Ideea bitcoinului ca acoperire împotriva inflaţiei a continuat să câştige atenţie în rândul investitorilor, pe fondul stimulentelor fără precedent din partea guvernelor din întreaga lume pentru a aborda criza coronavirusului. Analiştii au susţinut că o astfel de acţiune ar putea duce la creşterea inflaţiei.
Totuşi, sceptici precum brokerul american de acţiuni Peter Schiff şi economistul Nouriel Roubini consideră bitcoin drept un activ speculativ fără valoare intrinsecă şi o bulă de piaţă care ar putea exploda la un moment dat.
Bank of America a lansat marţi o notă numind bitcoin „mama tuturor bulelor”, cu un grafic însoţitor care arată cum creşterea spectaculoasă a monedei virtuale se compară cu alte bule ale pieţei, cum ar fi boom-ul dotcom de la sfârşitul anilor 1990 şi bula imobiliară din SUA de la mijlocul anilor 2000.