Bloomberg: România se pregăteşte să vândă primele sale obligaţiuni pe piaţa japonează

Agenţia americană de ştiri Bloomberg scrie miercuri că România se pregăteşte să vândă primele sale obligaţiuni pe piaţa japoneză, în timp ce guvernul încearcă să diversifice sursele de finanţare pentru a acoperi un deficit bugetar tot mai mare.

Urmărește
211 afișări
Imaginea articolului Bloomberg: România se pregăteşte să vândă primele sale obligaţiuni pe piaţa japonează

Bloomberg: România se pregăteşte să vândă primele sale obligaţiuni pe piaţa japonează

Astfel, Guvernul de la Bucureşti a mandatat Daiwa Securities Group Inc., Mizuho Financial Group Inc., Nomura Holdings Inc. şi SMBC Nikko Securities Inc. în calitate joint lead managers pentru potenţialele titluri verzi denominate în yeni, cu scadenţe cuprinse între 3 şi 20 de ani, potrivit surselor Bloomberg. Se aşteaptă ca tranzacţia să fie lansată în viitorul apropiat, în funcţie de condiţiile pieţei.

Cea mai mare economie din Balcani îşi lărgeşte baza de investitori după ce a crescut necesarul brut de finanţare pentru acest an la 217 miliarde de lei (49 de miliarde de dolari) de la o estimare anterioară de 180 de miliarde de lei, din cauza unui deficit bugetar mai mare decât se preconiza. Guvernul nu a reuşit să reducă cheltuielile şi a aprobat, de asemenea, o creştere mare a pensiilor înainte de alegerile din noiembrie şi decembrie, notează Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

Demersul României urmează vânzărilor efectuate de Ungaria şi Slovenia, care au emis recent datorii în moneda japoneză.​

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici