Bloomberg: Rusia intenţionează să crească bugetul pentru cheltuielile militare în 2025

Rusia intenţionează să majoreze cheltuielile pentru apărare la un nivel istoric ridicat în 2025, o scădere fiind prevăzută abia din 2026, se arată în draftul de buget pe următorii trei ani.

Urmărește
95 afișări
Imaginea articolului Bloomberg: Rusia intenţionează să crească bugetul pentru cheltuielile militare în 2025

Bloomberg: Rusia intenţionează să crească bugetul pentru cheltuielile militare în 2025

Moscova are în plan să crească bugetul alocat cheltuielilor pentru apărare pentru 2025, ajungând la un nivel record de 142 de miliarde de dolari, situându-le la 6,2% din PIB, se arată în proiectele de buget pe următorii trei ani consultate de Bloomberg.

În anul 2025, proiectul de buget arată că Rusia ar urma să aloce aproximativ 40% din bugetul ţării în domeniul apărării şi securităţii naţionale. Suma este mai mare decât cea alocată pentru educaţie, asistenţă medicală, politici sociale şi economia naţională la un loc, relevă sursa citată.

Potrivit drafturilor de buget, cheltuielile militare sunt planificate să scadă la 5,6% din PIB abia din 2026 şi la 5,1% în 2027.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici