- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bluehouse Capital vrea să facă alte achiziţii în România, mai ales parcuri de retail şi industriale
Compania Bluehouse Capital, care deţine mai multe clădiri de birouri, spaţii comerciale şi terenuri în Bucureşti, va continua achiziţiile de proiecte imobiliare în România, axându-se mai ales pe parcuri de retail şi spaţii industriale, a declarat Babis Pandis, managing partner al investitorului.
"În ultimii trei ani a fost foarte greu să cumpărăm din cauza diferenţelor uriaşe dintre aşteptările vânzătorilor şi cele ale noastre. Am crezut că o dată cu venirea crizei vom vedea produse cu probleme de vânzare, dar nu au apărut pe piaţă. Am negociat peste 50 de oportunităţi în ultimii trei ani, dar am încheiat doar două tranzacţii care au fost finalizate în acest an", a precizat joi reprezentul companiei elene de investiţii la un seminar pe teme imobiliare.
Bluehouse a achiziţionat spaţiul în care funcţionează magazinul Praktiker din Craiova de la dezvoltatorul Omilos Investments şi clădirea de birouri Astoria Center din centrul Capitalei, dezvoltată de omul de afaceri româno-american Nicholas Abaco. În total pentru cele două proiecte compania a plătit 20 de milioane de euro.
"Ne uităm şi la alte achiziţii de proiecte deja existente, care aduc valoare adăugată. Nu ne uităm la randament, ci la locaţie, specificaţiile proprietăţii, veniturile şi nivelul datoriilor. Băncile au început să se uite de asemenea la aceste aspecte şi finanţează proiectele de bună calitate. Ne concentrăm mai ales pe proiecte build-to-suite (construite la cererea chiriaşilor), pe industrial şi parcuri de retail. Sunt singurele oportunităţi pe care le vedem viabile acum. Băncile nu mai finanţează proiecte speculative", a adăugat Pandis.
El a precizat că până acum un an compania nici nu se gândea să investească în afara Bucureştiului, pentru că cifrele nu erau atractive.
"Au fost câteva oraşe unde erau oportunităţi, dar de care au profitat în primul rând jucătorii locali", a precizat Pandis.
Compania a reuşit anul trecut refinanţarea a două dintre proiecte din România, respectiv City Gate, cu 80 milioane de euro de la un consorţiu de bănci, şi Victoria Center cu 20 de milioane de euro de la BCR.
BlueHouse a realizat până acum 11 tranzacţii pe piaţa locală, una dintre activele deţinute fiind spaţiul fostului magazin Eva de pe bulevardul Magheru, unde a funcţionat şi o librărie Diverta.
"Avem discuţii cu mulţi retaileri, dar nu ne grăbim pentru că nu vrem să închiriem la orice preţ. De asemenea, mai avem spaţii disponibile în Olympia Tower (un alt proiect de birouri din Bucureşti), dar de asemenea, nu ne grăbeşte nimeni să închiriem dacă nu obţinem o chirie care ne convine", a afirmat reprezentantul companiei.
Bluehouse deţine în Bucureşti clădirile de birouri Victoria Center (sediul Citibank de pe Calea Victoriei), Olympia Tower (sediul Eureko din Piaţa Muncii) şi este acţionar minoritar în proiectul City Gate din Piaţa Presei, unde au birourile companiile Rompetrol, Romtelecom sau banca Millennium.
"Nu vrem să vindem clădirile de birouri, dar dacă vom primi un preţ bun, vom vinde", a mai spus Pandis.
Grupul elen mai deţine două terenuri - unul în zona Ghencea şi altul în zona Griviţa - pentru dezvoltarea unor megaproiecte imobiliare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
-
Nou record al numărului de investitori activi la Bursa de Valori
-
Cum sărbătoresc europenii Crăciunul? Tradiţii unice şi fascinante din diferite culturi
-
Israelul vrea ca grupul rebel Houthi să fie desemnat organizaţie teroristă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.